DuList IN

OVO JE PROGRAM FESTE Od izložbi, radionica, do koncerata… Stiže i Goran Karan!

Goran Karan 1

Nakon dvije pandemijske godine koje su obilježile razne restriktivne mjere i ograničenja kulturnih događanja, višednevna manifestacija Festa 2023 Dubrovnik vraća se u svoj tradicionalni programski opseg, s većim brojem izvođača koji na radost dubrovačke publike željno iščekuju nastupe na ovogodišnjoj Festi.

Program 22. Feste Dubrovnik počinje predstavljanjem knjige Tomislava Kuljiša ‘O tempora, o mores!’, zbirke novela u izdanju Društva dubrovačkih pisaca, koje će se održati u ponedjeljak, 23. siječnja u 19 sati u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad.

Uslijedit će otvaranje izložbe Parcu u čast, ‘Sveti Vlaho i more’ članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika u utorak, 24. siječnja u 19:30 u suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Kazalištem Marina Držića, Domom Marina Držića i Hrvatskom maticom iseljenika Dubrovnik u predvorju Kazališta Marina Držića.

Radionica ‘Festa od vina’ u suradnji s Udrugom DEŠA, Turističkom i ugostiteljskom školom i Turističkom zajednicom grada Dubrovnika o tradicionalnim jelima i vinima za sv. Vlaha održat će se u srijedu, 25. siječnja u 11 sati u restoranu Mimoza.

Tradicionalna, Dubrovčanima omiljena ‘Festa od klapa’ upriličit će se u četvrtak, 26. siječnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Ulaznice po cijeni od 8 € mogu se kupiti na blagajni Kazališta Marina Držića ili online na ulaznice.hr.

Koncert ‘Dive u sv. Vlahu’ u suradnji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom održat će se u petak, 27. siječnja u 19 sati u crkvi sv. Vlaha, a nastupit će Diana Hilje, Jelena Štefanić, Laura Hladilo, Sara Žuvela i Elizabeta Valentina Šilje uz pratnju pijanistice Stefani Grbić.

Veliki gala koncert Gorana Karana ‘Živila nam ljubav’ uz gudače Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gošću sopranisticu Saru Žuvelu na programu Feste 2023 Dubrovnik je u subotu, 28. siječnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Ulaznice po cijeni od 13 € mogu se rezervirati i kupiti na blagajni Kazališta Marina Držića (telefon: 321 088, e-mail: blagajna@kmd.hr) ili online na ulaznice.hr.

Na Kandeloru, 2. veljače od 11 sati održat će se i ‘Festa od vina’ u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i Dubrovačko-neretvanskom županijom u Gradskoj kavani.

Humanitarna namjena dvadesetdruge FESTE usmjerena je obnovi crkve svetoga Vlaha.

FESTA 2023 PROGRAM

Pročitajte još

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

Maris Guca