Sport

60. TROFEJ U POVIJESTI Jugaši ‘potopili’ Jadrana i osvojili Kup!

60. TROFEJ U POVIJESTI Jugaši 'potopili' Jadrana i osvojili Kup!

Vaterpolisti Juga Croatia osiguranje osvojili su Kup Hrvatske u sezoni 2017./2018. nakon što su na zagrebačkom bazenu na Savi u finalu završnog turnira svladali splitski Jadran s 11:4 (0:1, 4:0, 3:1, 4:2).

To je ukupno 60. trofej Jugaša u povijesti te 13. ‘kanta’ u Kupu Hrvatske, još jedan veliki uspjeh za dubrovački sastav.

Meč finala su najbolje otvorili vratari, kod Juga Bijač s dvije obrane, ali i kod Jadrana Anić s četiri (obranjen peterac Renzutu), a splitski sastav poveo je golom Buzdovačića za 1:0 tek nakon 5 minuta i 55 sekundi igre. Imao je Jug priliku s igračem više poravnati rezultat, ali je Xavijev udarac završio na Anićevim prsima.

Jugašima je dobro došao jednominutni odmor između četvrtina, jer su se u bazen vratili s puno većom motivacijom. Fatović je najprije pogotkom otvorio drugu četvrtinu za 1:1, a Joković iz igrača više preokrenuo na 2:1 za branitelja naslova. Garcia potom zabija za 3:1, a Fatović drugim pogotkom podiže na +3.

Početkom treće četvrtine na 4:2 smanjuje australski reprezentativac Power, a s druge strane Fatović svojim trećim pogotkom vraća na +3. Lončar zatim koristi igrača više za 6:2, a Joković iz kontranapada zabija za 7:2.

U posljednjoj četvrtini bivši Jugaš Visković smanjuje na 7:3, a s druge strane Benić je precizan za 8:3. Mladi Žuvela pogađa zatim za 9:3, a Joković trećim pogotkom podiže na +7. Visković iz rekontre zabija svoj drugi pogodak za 10:4, a s druge strane Renzuto podiže na konačnih +7.

U pobjedničkom sastavu s tri pogotka istaknuli su se Joković i Fatović, a po jedan gol zabili su Lončar, Renzuto, Garcia, Benić i Žuvela, dok je vratar Bijač ubilježio 13 obrana.

 

U dva meča pet pogodaka
‘Lolo’ MVP
Loren Fatović proglašen je najboljim igračem završnog turnira vaterpolskog Kupa Hrvatske. Fatović je u dva meča zabio ukupno 5 pogodaka.

 

Potvrda dobrog rada
Jugu Trofej ‘Nardelli’
U stanci poluvremena predsjednik HVS-a Predrag Sloboda uručio je predsjedniku Juga CO Tomislavu Dumančiću Trofej ‘Toni Nardelli’ za 2017. godinu, za ukupni uspjeh dubrovačkog sastava u svim mlađim kategorijama u godini na isteku.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist