Aktualno

57,2 posto Hrvata protiv EU

Čak 57,2 posto Hrvata protivi se ulasku u Europsku uniju, tvrdi organizacija koja okuplja desničarske euroskeptike "Vijeća za Hrvatsku – Ne u EU". Oni su naručili nezavisnu telefonsku anketu s pitanjem "Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji?"

U anketi je sudjelovalo 1942 osobe. Prema njihovoj anketi, 57,2 posto građana protivi se ulasku Hrvatske u EU, dok ulazak podržava 42,8 posto građana.
Važno je napomenuti da se ovi rezultati odnose samo na one koji su odlučili odgovoriti na pitanje; od ukupnog broja kontaktiranih osoba, čak 802 ispitanika, što predstavlja čak 41 posto, nije se željelo izjasniti. Na referendum ne namjerava izaći 26,8 posto birača.

Ova anketa pokazuje da će na referendum izaći više žena nego muškaraca, te da je među onima koji su se izjasnili o EU iznimno malen broj neodlučnih birača.
Područja Slavonije, Dalmacije i Hrvatskog zagorja čvrsto su protiv ulaska u Eu, Zagreb i Zagrebačka okolica daju tek malu prednost ulasku, a značajnija podrška ulasku je na području Primorja i Istre.
Anketu je provela tvrtka Business Knowledge Corporation iz Kanade, koju predstavljaju kao "potpuno nezavisnu agenciju, ovlaštenu i tehnički osposobljenu za provođenje anketa, a koja se nalazi izvan Hrvatske i u potpunosti je nezavisna od financijskih ili nekih drugih pritisaka ili ucjena naručitelja".
 

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija