Crna kronika

53-godišnji poduzetnik utajom poreza oštetio državu za 200 tisuća kuna

Porezna lista srama

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave muškarac u dobi od 53 godine sumnjiči se za više kaznenih djela gospodarskog kriminaliteta i to kazneno djelo ‘Utaja poreza ili carine’ i ‘Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga’.
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da osumnjičeni, kao vlasnik obrta koje se bavi iznajmljivanjem i davanjem u zakup opreme za rekreaciju i sport, odnosno plovnih prijevoznih sredstava, od početka 2018. do kraja 2020., s ciljem izbjegavanja obveze plaćanja poreza na dodanu vrijednost i poreza na dohodak, u svojim poslovnim knjigama nije prikazao preko 710 tisuća kuna primitka koje je obrt ostvario naplatom bankovnih kartica. Za navedeni primitak nije izdavao fiskalne račune korisnicima usluga, a cjelokupni prihod naplaćenih kreditnih kartica isplaćen je na inozemne račune otvorene u Velikoj Britaniji i Bugarskoj. Na opisani način Državni proračun RH oštetio je za iznos od gotovo 200 tisuća kuna.
Također je utvrđeno da je povrijedio obvezu vođenja poslovnih knjiga, budući u njima nije uredno evidentirao sve poslovne događaje.
Zbog opisanih kaznenih djela policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

PROTEKLOG TJEDNA ‘Plavci’ zbog prekršaja kaznili 516 vozača

Dulist

ZAUSTAVLJEN U KULI NORINSKOJ Vozio s 1,93 promila, istekla mu i prometna dozvola

Dulist

UGAŠEN BRZOM INTERVENCIJOM Udar groma uzrokovao požar u Nacionalnom parku Mljet

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija