Crna kronika

43-godišnjaku izmjereno 3,56 promila alkohola u krvi

43-godišnjaku izmjereno 3,56 promila alkohola u krvi

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 787 represivnih mjera od čega izdvajamo 344 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine i 12 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 17 vozača i 7 vozila.

Na području PU provedene su dvije preventivno represivne akcije i to u srijedu, 18. lipnja akcija nadzora nepropisne brzine tijekom koje je izrečeno 60 represivnih mjera od čega 42 po akciji. U subotu, 20. lipnja provedena je akcija pojačanog nadzora tehničke neispravnosti vozila kada je prekršajno sankcionirano 14 vozača od čega 9 zbog tehničke neispravnosti vozila.

Najveća koncentracija alkohola od 3,56 g/kg izmjerena je 43-godišnjem hrvatskom državljaninu koji ima prebivalište u BiH, a koji je u nedjelju, 22. lipnja oko 23.45 sati osobnim vozilom BiH registracijskih oznaka pristupio na granični prijelaz Metković s namjerom ulaska u RH. Prilikom granične kontrole utvrđeno je i da nema valjanu putnu ispravu za prelazak državne granice. Zbog počinjenih prekršaja 43-godišnjak je doveden na Prekršajni sud u Metkoviću gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 4.000 kuna i šestomjesečnom zabranom korištenja vozačkom dozvolom (BiH) na teritoriju RH.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist