Aktualno

3937 EURA ZA ‘KVADRAT’ Dubrovnik u vrhu po cijeni stanova

Grad iz zraka

Dubrovnik se, uz Opatiju i Split, nalazi se u vrhu ljestvice gradova po pitanju cijena stanova, a u sva tri grada bilježi se rast vrijednosti.

Prema podacima oglasnika Crozilla.com u svibnju je zabilježen rast od 0,3 posto u odnosu na travanj, a najveći mjesečni rast cijena zabilježen je u ionako najskupljem Dubrovniku. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako su prosječne tražene cijene stanova porasle za 5 posto te su se popele na 3937 eura po metru kvadratnom.

U Opatiji se za ‘kvadrat’ stana u prosjeku tražilo 2950 eura, što predstavlja mjesečni porast od 0,2 posto. Prosječna tražena cijena splitskih stanova tijekom svibnja je porasla za 0,1 posto te je iznosila 2285 eura po metru kvadratnom.

U Zadru su cijene stanova porasle za 0,9 posto, pa je, prema podacima oglasnika Crozilla.com, prosječna tražena cijena ‘kvadrata’ u tom gradu iznosila 1871 euro. Šibenik bilježi mjesečni porast cijena od 0,6 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1523 eura.

U Senju se tijekom svibnja za jedan četvorni metar tražilo 1212 eura, što je 1 posto niže no mjesec ranije. Pad cijena od 0,3 posto zabilježen je u Puli – gdje je ‘kvadrat’ stana u prosjeku oglašavan po 1342 eura, te u Umagu gdje je prosječna cijena metra kvadratnog iznosila 1980 eura.

Prema podacima oglasnika Crozilla.com, u Slavonskom su Brodu prosječne tražene cijene stanova pale za 2,2 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 864 eura. Nešto niže cijene no mjesec ranije, tijekom svibnja su zabilježene i u Osijeku gdje su pale za 0,2 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 953 eura.

Porast cijena stanova tijekom svibnja zabilježen je i u nekim gradovima u unutrašnjosti. Cijene su u Sisku porasle za 1 posto, a prosječna tražena cijena ‘kvadrata’ stana je iznosila 741 euro. Porast oglašavanih cijena stanova od 0,9 posto tijekom svibnja bilježe Bjelovar – u kojem je cijena metra kvadratnog iznosila 791 euro, te Varaždin gdje se za četvorni metar stana u prosjeku tražilo 1102 eura.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] U ČAST BRANITELJA Pogledajte rafale koji su danas preletjeli Hrvatsku

Dulist

ŽUTO UPOZORENJE Promjena vremena donosi oblake i kišu

Dulist

[FOTOGALERIJA] SDP-ov grah u gruškom parku nestao u tren oka!

Dulist