Crna kronika

21 prometna – 15 ozlijeđenih

mup policija prometna1457

Šest osoba je teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno u čak 21 prometnoj nesreći u proteklih tjedan dana.

Prema izvješću PU dubrovačko – neretvanske sankcionirana su 424 sudionika u prometu, od čega osam zbog alkoholiziranosti i 167 zbog prekoračenja brzine. Prometna nesreća s ozlijeđenima dogodila se i ovu nedjelju, 9. listopada, oko 5.15 sati na D-8, u Lozici. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede neopasne po život, a tri su lakše ozlijeđene.

26-godišnjak je upravljao osobnim vozilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom iz smjera istoka prema zapadu, kada je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom, prešao u suprotnu kolničku traku te udario u zaštitnu ogradu. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je izmjereno 0,56 promila alkohola u krvi.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede neopasne po život zadobio je 25-godišnjak, dok su lakše ozljede zadobili vozač te dvojica putnika, u dobi od 35 i 30 godina.

A u noći sa subote na nedjelju, oko ure dogodila se nesreća u Metkoviću. Upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka 22-godišnjak se kretao kolnikom D-9, iz smjera Metkovića u smjeru Opuzena. Izgubio je nadzor nad vozilom i prešao u suprotnu kolničku traku te izletio na zemljano proširenje.

Teške tjelesne ozljede zadobila je 16-godišnja putnica, a vozač i 18-godišnji putnik su lakše ozlijeđeni. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je izmjereno 1,02 promila alkohola u krvi. Nakon pružene liječničke pomoći u Domu zdravlja u Metkoviću, ozlijeđeni su prevezeni u splitsku bolnicu gdje su im konstatirane ozljede, a 16-godišnja putnica je zadržana na daljnjem liječenju.
 
 

Pročitajte još

Brzom intervencijom ugašen požar uz magistralu kraj skretanja za Bosanku

Dulist

Požar na Pelješcu pod nadzorom, vatrogasci rade na sanaciji

Dulist

DORH ponovno uložio žalbu i traži produljenje istražnog zatvora za Albanku Ymeri

Dulist