Grad

17 ISPRAVNIH PRIJAVA Ovo su naši sugrađani koji su ostvarili pravo na stan

17 ISPRAVNIH PRIJAVA Ovo su naši sugrađani koji su ostvarili pravo na stan

Ovoga petka na konferenciji za medije gradonačelnik Mato Franković naglasio je kako će tek 17 obitelji dobiti stanove, a ostali će biti prazni sve dok se na osnovu novog natječaja ne izaberu obitelji koje će u njima živjeti.

– Nakon provedenog Javnog poziva za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području Grada Dubrovnika, koji je bio otvoren od 5. veljače do 22. ožujka 2022. godine, Povjerenstvo za administrativnu provjeru pristupilo je javnom otvaranju zaprimljenih zahtjeva. Svi zainteresirani sugrađani mogli su pratiti otvaranje koje se prenosilo uživo – istaknuli su iz Grada Dubrovnika.

Nakon što je utvrđena sva pristigla dokumentacija za ukupno 153 zahtjeva Povjerenstvo za administrativnu provjeru detaljno je pregledalo dokumentaciju, navode dalje. Prenosimo obavijest:

Utvrđeno je kako je 17 podnositelja zahtjeva predalo pravovremeno potpunu i ispravnu dokumentaciju. Uvidom je utvrđeno kako u 71 % zahtjeva podnositelji posjeduju dokumentaciju propisanu ovim javnim pozivom, ali istu nisu priložili u ispravnom obliku, odnosno formi kako je naznačeno u Odluci i Javnom pozivu.

Oni zahtjevi koji su administrativno zadovoljili, njih 17, upućeno je Povjerenstvu za bodovanje koje je sukladno Odluci i javnom pozivu bodovalo navedene zahtjeve.

U informativnoj tablici koju objavljujemo OVDJE i u vezanim dokumentima uz ovu objavu nalazi se popis svih podnositelja zahtjeva, kako onih koji su zadovoljili tako i onih koji nisu zadovoljili administrativnu provjeru. U tablici su naznačeni svi uvjeti te se može vidjeti koja dokumentacija po pojedinom podnositelju nije podnesena u ispravnom obliku.

Grad Dubrovnik omogućuje uvid u dokumentaciju svim podnositeljima zahtjeva. Podnositelji zahtjeva to pravo ostvaruju prijavom na email adresu dubrovackastanogradnja@dubrovnik.hr do ponedjeljka, 25. travnja 2022. godine do 16,00 sati te će dobiti termin u kojem mogu osobno doći na uvid svoje dokumentacije. Članovi povjerenstava detaljno će im obrazložiti sve ono što je utvrđeno pregledom njihovog zahtjeva.

Nakon uvida zainteresiranih, u ponedjeljak, 2. svibnja, sukladno Odluci, objavit će se prijedlog Liste reda prvenstva na koju će Podnositelji zahtjeva službeno imati pravo prigovora u roku od 8 dana od dana objave.

Pravo na prigovor odnosi se na utvrđeni redoslijed u prijedlogu Liste reda prvenstva odnosno na neuvrštavanje na prijedlog Liste reda prvenstva.

Nakon što Povjerenstvo za rješavanje prigovora odluči o prigovorima, na prijedlog Povjerenstva za provedbu postupka i odlučivanje o najmu stanova Gradonačelnik utvrđuje Konačnu listu reda prvenstva, a nakon čega će se pristupiti potpisivanju ugovora i dodjeli stanova.

Po okončanju postupka Grad Dubrovnik će raspisati novi Javni poziv za dodjelu preostalih 26 stanova pod istim uvjetima, stoga će se svi oni sugrađani koji zadovoljavaju uvjete, a po ovom Javnom pozivu nisu ispravno dostavili dokumentaciju, moći ponovno podnijeti svoje zahtjeve.

Ovo su imena naznačena danas: Antonelo Testa, Lovel Giunio, Stjepan Čuljak, Denis Buljan, Romana Čomić, Nermin Trako, Ljiljana Šimunović Dusper, Dalibor Bošković, Ivo Čuljak, Ivan Akrap, Pero Lonac, Dragan Milošević, Martina Đakula, Petra Milutinović Žustra, Kristina Stanić, Irena Jurić i Ivica Baraban.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist