Sport

1. HMNL Pobjeda Squarea pred više od 500 navijača

1. HMNL Pobjeda Squarea pred više od 500 navijača

Malonogometaši Squarea upisali su pobjedu na domaćem terenu protiv Crnice. Pred više od 500 navijača dubrovačka je momčad slavila u trećem kolu 1. HMNL rezultatom 6-5.
Već u 2. minuti, zahvaljujući pogotku Keka, na semaforu je bilo 1:0! Sijevale su šanse pred odličnim vratarom Savolainenom, a nakon što je Kuraja odlično prošao po desnoj strani u 7. minuti te potom prizemnim loptom uposlio na drugoj vratnici Harona Džankovića, vratar reprezentacije Finske, trebao je drugi put vaditi loptu iz svoje mreže (2-0)! Krenuo je potom trener Crnice s igračem vratarom, međutim to mu se nije isplatilo jer je Blago Gašpar u 10. minuti presjekao loptu te preko cijelog terena pogodio prazna vrata za 3-0!
Atraktivna i uzbudljiva utakmica nastavila se i u drugih 10 minuta prvog poluvremena. U 13., a potom i u 14. minuti Crnica je postigla dva pogotka (Šamija, Vuković) te stigla na samo pogodak zaostatka! Ipak, nakon dva brza pogotka Šibenčana, Maro Đuraš u 18. minuti izlazi sam pred Savolainena kojeg maestralno vara lobom za povećanje 4-2!
U posljednjih 120 sekundi Crnica je imala tri velike šanse (dva puta Vuković i jednom Stojković), međutim Zoran Primić upisao je tri izvanredne obrane! Bilježi se i prizemni udarac Keka s druge strane ali se ovaj put iskazao šibenski vratar.
I nastavak utakmice donosi atraktivnost koju su s nizom odličnih obrana još više upotpunili vratari. Prvo je Gašparov udarac sa 6 metara odlično zaustavio vratar Crnice, a potom snažan udarac s oko 4-5 metara Saše Subotića vratar Primić atraktivno zaustavlja i ne dopušta Šibenčanima dolazak na novih jedan razlike!
U 27. minuti bilježi se kontra Keko-Gašpar-Cvjetković, međutim Brazilac je pokušao sam zaključiti izglednu šansu, no u tome ga je zaustavio vratar Crnice koji je nedugo zatim upisao još niz obrana (Cvjetković, Gašpar, Kuraja…).
Gosti su u 34. minuti uspjeli drugi put smanjiti na jedan razlike i to preko Roberta Vinka Pavičića koji je snažnim udarcem pogodio za 4-3! U 35. minuti, nakon duela Cvjetkovića i Subotića, deblji kraj izvukao je šibenski igrač kojemu je ukazana pomoć liječnika. Minutu poslije, Pele prolazi po desnoj strani, ostavlja svog čuvara iza leđa te topovskim udarcem u malu mrežicu pogađa za povećanje – 5-3!
Tri minute i 45 sekundi prije kraja Crnice je ponovno u igri s igračem više, a ulogu igrača vratara preuzeo je Niko Škugor. U 38. minuti Crnica je preko Miloša Stojkovića stigla do rezultatskog egala (5-5)! U futsal drami, a svega 44 sekunde prije kraja, Pele nakon dodavanja Keka, prizemnim udarcem pogađa za konačnih 6-5!
Prije same utakmice održana je minuta šutnje za člana ovog kluba Andra Zarača, koji nas je napustio 19. kolovoza.
Nakon tri odigrana kola Square ima dvije pobjede i remi, tj. 7 osvojenih bodova s kojima su ujedno i preuzeli prvo mjesto 1. HMNL uoči dvoboja Vrgorca i Novog Vremena koji ima 6 bodova iz dvije utakmice.
Sada slijedi pauza zbog nastupa reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za SP 2020. Izabranici Mata Stankovića kvalifikacijsku skupinu igraju upravo u Gospinom polju protiv Švedske, BiH i Rusije od 23. – 26. listopada.

Izvor: MNK Square; Foto: Zvonimir Pandža

 

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist