Aktualno

Župljani počastili zaslužne Župljane!

Župljani počastili zaslužne Župljane!

Župljani su odlučili imenima ulica počastiti zaslužne hrvatske i župske pojedince.

Tako je Općinsko vijeće Općine Župa dubrovačka donijelo Odluku o Izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju naziva ulica u naseljima Općine Župa dubrovačka. Imena su dana dosad neimenovanim ulicama, a kako je navedeno na stranicama Općine Župa dubrovačka, poznato je da ovo područje zadnjih 3 do 4 desetljeća prerasta ruralne u urbanu sredinu.

– Izgradnjom novih stambenih objekata, kao i onih davno izgrađenih pristupnih puteva i ulica, ukazala se potreba za utvrđivanje naziva postojećim neimenovanim ulicama kao i putevima kroz Župu dubrovačku. Ne dirajući u stare nazive imena sela, zaselaka, kao i lokaliteta poznatih oduvijek u Župi, a vodeći računa da se novim lokalitetima i ulicama daju imena domaćih sinova, ljudi iz hrvatske kulture, znanosti i svega onoga što bi u Župi bilo prepoznatljivo, Odbor za određivanje imena ulica i trgova predložio je, a Općinsko vijeće donijelo odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju naziva ulica u naseljima Općine Župa dubrovačka – navodi se na općinskoj službenoj stranici.

Put od Pječina do Sutvare dobio je ime Antuna Miloslavića, put niz Gajine od Sv. Đurđa do Zagrude nosi ime Andra Sambraila, a put od Zakule do raskrižja F. Knega dobio je ime po Simu Savinoviću. Tomislava Macana počastilo se nazivom ulice u Servisnoj zoni od kuće F. Knega prema Getrou, dok će put od škole do Kupara nositi ime doktora Eduarda Miloslavića. Put preko Košarica od istoka osnovne škole prema zapadu do Puta dragovoljaca Domovinskog rata nosi ime Paska Lučića, put od stare ceste do Krstaca postao je put fra. Krizostoma Kleškovića, dok je put od magistrale do kuće F. Knego nazvan put don Marina Beusana.

Ulica Od Puta Pera Kojakovića, prva od zapada nosit će ime Dubrovčanina Ruđera Boškovića, dok će od Puta Pera Kojakovića, druga od zapada nositi ime Kneza Domagoja, od Puta Pera Kojakovića, treća od zapada dobila je ime Antuna Branka Šimića, a Od Puta Pera Kojakovića, četvrta od zapada dr. Jurja Njavra. Ulica kod Sv. Ilije nad ulicama pod br. 10, 11, 12 i 13, smjer istok – zapad nosi ime don Stjepana Batinovića, dok je ulica između Sv. Ilije od istoka i Ulice Dr. Jurja Njavra sa zapada dobila naziv Augusta Šenoe.  

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist