Politika

Županijski SDP: Pelješki most je nacionalno pitanje

Iz županijskog SDP-a objavljeno je priopćenje za javnost kojim se osvrću na problem prometne izoliranosti Dubrovačko-neretvanske županije. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„U utorak, 26.lipnja, u Malom Stonu  je održana sjednica Županijskog odbora  SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije uz nazočnost Ministra pomorstva, prometa i veza Siniše Hajdaša Dončića.
 
Na sjednici se između ostalog ponovo raspravljalo o prometnoj izoliranosti Dubrovačko-neretvanske županije. Predsjednik ŽO SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije Davor Penić odlučno je odbacio tvrdnje županijskih čelnika HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije o odustajanju od Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika.
 
Doneseni su zaključci u svezi prometne izoliranosti Dubrovačko neretvanske županije koji glase:
 
1.Nacionalno pitanje povezivanja teritorija Republike Hrvatske je Pelješki most, tražimo od Vlade Republike Hrvatske vremenske okvire za izgradnju mosta koji će biti vezani uz porast BDP od 5% u dvije uzastopne godine. Podsjećamo javnost da je Vlada Jadranke Kosor  obustavila radove na mostu u svibnju 2011.godine.
 
2.Trajektna veza Komarna (Klek) –Brijesta (Pelješac) kao privremeno riješenje do izgradnje Pelješkog mosta, kao najefikasnije i najjeftinije riješenje. Veliki dio posla za tu vezu je već odrađen.
 
3.Autocesta do Dubrovnika po Prostornom planu Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Tražimo nova riješenja koja nismo probali, umjesto odgovornosti onih koji su nas doveli u ovakvu situaciju, a sada bi nam komplicirali životne uvijete i dalje.“ – stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik ŽO SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije dr. Davor Penić.

Pročitajte još

Vlahušić ima plan kako građanima povećati plaće za nekoliko tisuća kuna godišnje

Dulist

INAUGURACIJA U SUSJEDSTVU Prisegnuo Jakov Milatović, novi crnogorski predsjednik

Dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ Turisti odlučili: Prodaja Dubrovnik Passa nadmašila prodaju ulaznica za zidine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija