Županija

Županija osigurala liftere za osobe s invaliditetom vrijedne pola milijuna kuna

blank

Dubrovačko-neretvanska županija osigurala je za potrebe Grada Korčule te općina Župa dubrovačka, Konavle, Dubrovačko primorje te Orebić pet stupnih liftera za plaže vrijednih ukupno oko pola milijuna kuna kako bi se osobama s invaliditetom omogućio što jednostavniji i kvalitetniji pristup morskim kupalištima, ističu iz županije.

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je tako u utorak sporazume o dodjeli liftera za plaže s gradonačelnikom Andrijom Fabrisom i načelnicima Silvijom Nardellijem, Božom Lasićem, Nikolom Knežićem te Tomislavom Ančićem.

Lifteri su osigurani kroz projekt Maritime and Multimodal Sustainable Passanger Transport Solutions and Services – MIMOSA, a u sklopu provedbe Programa INTERREG ITALY – CROATIA 2014. – 2020, a u kojem je Dubrovačko-neretvanska županija projektni partner.

Jedna od projektnih aktivnosti je nabava i ugradnja pet fiksnih stupnih liftera za plaže. Gradovi i Općine će odabrati lokaciju za postavljanje aqualiftera na dijelu pomorskog dobra. Potpisivanju su nazočili zamjenik župana Joško Cebalo i pročelnik Upravnog odijela za gospodarstvo i more Ivo Klaić. Sredstva za nabavu i ugradnju aqualiftera osigurana su Projektom MIMOSA, projekt ID:10249002) i Proračunom Dubrovačko-neretvanske županije za 2021.

Pročitajte još

SVE U ROKU Isporuka opreme za Kompostanu u Metkoviću stiže prema planu!

Dulist

SVJETSKI DAN ALZHEIMERA 5 tisuća oboljelih u Županiji 2018. prepušteni sami sebi, zakazale institucije

Dulist

VIDEO Lasić o sramotnom ponašanju vozača: ‘Teško je riječima izraziti nezadovoljstvo’

Dulist