Županija

‘Župane, smognite hrabrost i stavite smanjenje obuhvata golfa na Srđu na dnevni red!’

Maketa golfa

Vijećnik Marko Giljača je u aktualnom satu Županijske skupštine potaknuo pitanje golfa na Srđu, odnosno smanjenje obuhvata s 310 na 100 hektara, o čemu je i Visoki upravni sud donio presudu.

Naime, Giljača je pitao župana Nikolu Dobroslavića je li i kada nakon 2006. godine obuhvat golfa na Srđu bio predmetom odluke pri izmjenama i dopunama Županijskog prostornog plana, te hoće li župan i kada predložiti smanjenje obuhvata s 310 na 100 hektara u skladu s pravomoćnom odlukom Visokog upravnog suda.

-Ne ignorirajte glas građana i stavite ovu točku na dnevni red Županijske skupštine kako bismo imali priliku donijeti tu odluku. Projekt je loš za Dubrovnik iz niza ekonomskih i ekoloških razloga i građani imaju pravo čuti argumente i za i protiv – rekao je, među ostalim Giljača, a sve kako nad projektom golfa na Srđu ne bi stajala sjena koju je potezom pera donio povjerenik Vlade RH Želimir Bosnić.

-Visoki upravi sud je rekao da je njegova odluka o izmjenama i dopunama Županijskog prostornog plana kojom je obuhvat golfa na Srđu poveća sa 100 na 310 hektara nelegalna. Smognite hrabrosti i učinite pravu stvar za građane Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije – rekao je županu Giljača.

U svom odgovoru župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je obuhvat golfa na Srđu važno pitanje s kojim se susreće zadnjih nekoliko godina.

-Jako vodimo računa o tome što su rekli građani Dubrovnika pa i na referendumu. To daje nama određenu smjernicu kako postupiti, ali moramo djelovati sukladno zakonu i propisima RH. Točno je da sam izjavio kako ni župan ni ministar ne mogu smanjivati obuhvat, javna rasprava je završila i sumiranje je u tijeku te će određeni prijedlozi doći će na ovu skupštinu. Doći će na dnevni red izmjene i dopune Županijskog prostornog plana. Sud je donio odluku da se ukida odluka donesena od strane povjerenika, ona je obvezala Županiju na određena postupanja i mi smo postupili po toj odluci te nema daljnjih postupanja, ali ima daljnja rasprava je li to dobro rješenje – rekao je u objašnjenju Dobroslavić.

 

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist