Županija

Župan u Bruxellesu o problemu rasipanja hrane

bolnica dobroslavic338

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u Bruxellesu u radu plenarne sjednice Europskog odbora regija.

Odbor regija raspravlja o strategiji proširenja EU te o odgovorima na demografske izazove. Također, vodi se rasprava s Vytenisom Andriukatisom, povjerenikom Europske komisije za zdravlje i sigurnost hrane, o problemima rasipanja hrane i otpada koji nastaje proizvodnjom, preradom i distribucijom, kao ozbiljnom globalnom problemu koji znatno ometa postizanje gospodarskih, socijalnih i ekoloških ciljeva razvoja.

U tijeku dvodnevnog zasjedanja između ostalog, raspravljat će se i o preventivnim mehanizmima na lokalnoj i regionalnoj razini u cilju suzbijanja radikalizacije i nasilnog ekstremizma.

Inače, tijekom boravka u Bruxellesu župan Dobroslavić nazočio je otvaranju izložbe o bl. Alojziju Stepincu, koja se održava u zgradi Europskog parlamenta. Izložbu i konferenciju ‘Stepinac – put svetosti’ organizirala je Zagrebačka nadbiskupija u suradnji s hrvatskom zastupnicom u Europskom parlamentu Marijanom Petir.

Izložbu je otvorila potpredsjednica Europskog parlamenta Mairead Mcquinness, uz monsinjora Ivana Saška pomoćnog biskupa zagrebačkog. Svetu misu predvodio je biskup sisački mons. Vlado Košić. Izložbom i konferencijom približit će se život i humanitarno djelovanje blaženog zagrebačkog nadbiskupa.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist