Aktualno

ŽUPAN, GRADONAČELNIK I CROATIA AIRLINES SLOŽNI: Nije na vrijeme obaviještena javnost, revolt je opravdan

ŽUPAN, GRADONAČELNIK I CROATIA AIRLINES SLOŽNI: Nije na vrijeme obaviještena javnost, revolt je opravdan

Župan Nikola Dobroslavić s gradonačelnikom Matom Frankovićem i zamjenikom Joškom Cebalom održao je danas u Ranjini s predstavnicima Croatia Airlines-a; izvršnim direktorom za operativno poslovanje Krešimirom Vlašićem, menadžerom za sigurnost operacija Tomislavom Dolovskim i rukovoditeljem zemaljske operative Slavenom Žabom te direktorom Zračne luke Dubrovnik Franom Luetićem. Na sastanku se razgovaralo se o problemima u zračnoj povezanosti Zračne luke Dubrovnik uslijed radova na rekonstrukciji uzletno-sletne staze.

Na sastanku je usuglašeno kako je zbog nužnih radova na pisti zračne luke Dubrovnik koji se planiraju završiti do 9. prosinca objektivno onemogućen redovan zračni promet.

Istaknuto je kako je od dvije mogućnosti, potpunog zatvaranja zračne luke i prometovanja uz teškoće i ograničenja odabir ove druge bio jedini pravilan odabir u korist putnika.

Svi sudionici sastanka su se složili kako je propušteno detaljno i na vrijeme obavijestiti javnost, posebno potencijalne putnike o svim pojedinostima, posebno manjkavostima u odnosu na redovni režim zračnog prometa iz Dubrovnika i u Dubrovnik.

Revolt građana zbog otkazivanja i preusmjeravanja letova, kao i zbog neobavještavanja putnika o promjenama na letovima je razumljiv i opravdan, a Croatia Airlines će razmotriti mogućnost uvođenja manjih zrakoplova koji imaju manji sigurnosni rizik pri slijetanju na kraću stazu.

Također, rečeno je na sastanku, Croatia Airlines će pravovremeno obavještavati putnike o promjenama u redu letenja, a zahtijevat će od agencija koje prodaju avionske karte da te obavijesti dobiju i putnici koji nisu rezervirali karte izravno kod zračnog prijevoznika.

Zračna luka Dubrovnik poduzet će sve što je u njenoj moći da se radovi na uzletno-sletnoj stazi završe u predviđenom roku kako bi se maksimalno smanjile smetnje u redu letenja.

Na sastanku je dogovoreno i kako će se nastaviti kontakti po ovom pitanju, a uslijedit će i sastanci o redu letenja, cijenama i drugim otvorenim pitanjima.

Sigurnost putnika i dalje treba biti na najvišoj razini i prioritet, kao što je to bilo i do sada.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist