Županija

Župa osigurala bespovratna sredstva za nabavu mobilnog reciklažnog dvorišta

Župa osigurala bespovratna sredstva za nabavu mobilnog reciklažnog dvorišta

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja potvrdilo je da projektni prijedlog Općine Župa dubrovačka za ‘nabavu mobilnog reciklažnog dvorišta” ispunjava sve kriterije prihvatljivosti za sufinanciranje EU sredstvima. Sukladno tome, Općini Župa dubrovačka su za realizaciju ovog projekta odobrena bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 150 tisuća kuna.
-Ovaj vrijedan projekt financiran EU sredstvima pomoći će osigurati uslugu zbrinjavanja posebnih vrsta otpada cjelokupnom stanovništvu s područja Općine, a do izgradnje reciklažnog dvorišta – ističu iz Župe dubrovačke.
Podsjećamo, Općina Župa dubrovačka osigurala je financijska sredstva za kupnju zemljišta potrebnog za realizaciju projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u naselju Čibača. Kroz postupak izrade Izmjene i dopune Prostornog Plana, koji je u tijeku, točno će se definirati zone te uvjeti i način gradnje reciklažnog dvorišta, nakon čega se planira izrada projektne dokumentacije, ishođenje građevinske dozvole te apliciranje za sredstva EU fondova za izgradnju istog.
Mobilno reciklažno dvorište ostat će na raspolaganju stanovništvu udaljenih naselja i nakon stavljanja u funkciju novoizgrađenog reciklažnog dvorišta.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist