Županija

Župa osigurala bespovratna sredstva za nabavu mobilnog reciklažnog dvorišta

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja potvrdilo je da projektni prijedlog Općine Župa dubrovačka za ‘nabavu mobilnog reciklažnog dvorišta” ispunjava sve kriterije prihvatljivosti za sufinanciranje EU sredstvima. Sukladno tome, Općini Župa dubrovačka su za realizaciju ovog projekta odobrena bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 150 tisuća kuna.
-Ovaj vrijedan projekt financiran EU sredstvima pomoći će osigurati uslugu zbrinjavanja posebnih vrsta otpada cjelokupnom stanovništvu s područja Općine, a do izgradnje reciklažnog dvorišta – ističu iz Župe dubrovačke.
Podsjećamo, Općina Župa dubrovačka osigurala je financijska sredstva za kupnju zemljišta potrebnog za realizaciju projekta izgradnje reciklažnog dvorišta u naselju Čibača. Kroz postupak izrade Izmjene i dopune Prostornog Plana, koji je u tijeku, točno će se definirati zone te uvjeti i način gradnje reciklažnog dvorišta, nakon čega se planira izrada projektne dokumentacije, ishođenje građevinske dozvole te apliciranje za sredstva EU fondova za izgradnju istog.
Mobilno reciklažno dvorište ostat će na raspolaganju stanovništvu udaljenih naselja i nakon stavljanja u funkciju novoizgrađenog reciklažnog dvorišta.

Pročitajte još

DUNEA I DNŽ Poljoprivrednici iz doline Neretve kreću s prvim aktivnostima projekta GECO2

Dulist

Ivi Oberan na najsjajnijoj medalji u karijeri čestitao načelnik Nardelli

Dulist

Obilježen Spomendan na sve žrtve Bleiburga i Križnog puta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija