Aktualno

Župa daje 80 stipendija!

Načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, raspisao je natječaj za dodjelu čak 80 stipendija u školskoj/akademskoj godini 2012./2013. Svi učenici od 2. do 4. srednje imaju pravo za ostvarenje stipendije ako su u prošloj godini ostvarili odličan uspjeh.

Svi studenti koji su u prošloj godini ostvarili odličan uspjeh, za prvu godinu faksa, odnosno vrlo dobar uspjeh za studente od 2. do 4. godine faksa. Također, učenici i studenti deficitarnih zanimanja imaju pravo na stipendije.

Pravo na natjecanje za stipendije imaju i učenici i studenti obitelji čiji prihod po članu ne prelazi 800 kuna s prosjekom najmanje dobar. Stipendiraju se učenici i studenti  koji studiraju ili se školuju van Župe dubrovačke, a ostali su bez roditelja, ako su djeca poginulog branitelja ili civilne žrtve rata, ili dijete branitelja ili žrtve s 70 postotnim i višim stupnjem trajnog invaliditeta. Također, ako je student ili učenik sam invalid rata ili civilni invalid.

Pravo na stipendiju ne mogu ostvariti studenti i učenici koji se obrazuju uz rad ili su korisnici nekih drugih oblika novčane potpore s osnova školovanja. Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti i učenici koji su državljani Republike Hrvatske te koji imaju prebivalište na području Općine Župa dubrovačka najmanje pet godina prije podnošenja zamolbe uz uvjet da redovito upisuju školsku, odnosno akademsku godinu.

Prijave se podnose Odsjeku za društvene djelatnosti Općine Župa dubrovačka  do 29. listopada 2012.god. Općina Župa dubrovačka izdvojit će  više od pola milijuna kuna iz proračunskih sredstava za stipendiranje učenika i studenata u 2012/2013 godini. Više informacija potražite na službenim stranicama općine Župa dubrovačka.
 

Pročitajte još

DON IVICA PERVAN Nemamo pravo biti sebični i željeti stalno uza se drage nam osobe. Svećenici pripadaju svima, svima su poslani

Maria Prkut

DESETI UTORAK POBOŽNOSTI SV. ANTUNU Don Toma Lučić predvodi misu u sv. Mihajla uz čašćenje moći

Dulist

‘JOŠ JEDNO PREKRASNO ERASMUS+ ISKUSTVO’ Učenice OŠ Lapad s učiteljicama posjetile Tursku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija