Aktualno

Zoran Milanović: Mora se proglasiti katastrofa

Zoran Milanović: Mora se proglasiti katastrofa

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović gostovao je na N1 televiziji te se osvrnuo na prošlu godinu, među ostalim i o katastrofalnom potresu u Petrinji.

-Poginula je djevojčica u Petrinji na mjestu gdje sam ja prolazio više puta, u obnovljenoj zgradi. Smrt je najgora, a onda nakon nje strah – rekao je Milanović dodavši da je otres ogroman strah, čak i vrsta religijskog straha.

-Ne znam zašto nije proglašena katastrofa. To su pravno jako važne stvari, jer se ne zna tko ima ček u ruci. Mora se proglasiti stanje da bi se iz tog stanja mogli izvlačiti zaključke. Mora se proglasiti katastrofa i reći tko je tu glavni, je li to Božinović, Medved… Ne mogu ljudi preko maila naručivati kontejnere. Prvo, to košta, drugo mora se znati tko je odgovoran – rekao je Milanović.

Na pitanje zna li on kao predsjednik države tko je u ovom trenutku odgovoran, Milanović je rekao da je, dok se službeno ne proglasi, ta osoba premijer.

-Po meni bi to trebao biti Medved. Treba se znati vertikala, treba se znati tko odgovara. Vojska se dala maksimalno, ali sustav ne može počivati na vojsci koja ima 15.000 pripadnika. Vojska je tu, ubit će se od posla, ali vojarna u Petrinji je čistim migom obnovljena i tamo su sad smješteni ljudi. To je čista sreća – rekao je Milanović.

-Proglasite katastrofu i dajte nekome ček. Netko treba potpisivati ček – kaže Milanović, dodavši da je u vrijeme migrantske krize 2015. godine za njegova premijerskog mandata ta osoba bio tadašnji ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić. Civilna zaštita, ako joj se da odgovornost i novac, ima kapaciteta upravljati ovom krizom, objasnio je predsjednik.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist