DuList PROMO

ZNANJEM DO EU FONDOVA Diljem Dubrovačko-neretvanske županije brojni projekti za bolje uvjete u ribarstvu

ZNANJEM DO EU FONDOVA Diljem Dubrovačko-neretvanske županije brojni projekti za bolje uvjete u ribarstvu

Regionalna agencija DUNEA, u suradnji s javnopravnim tijelima, već pet godina uspješno prijavljuje i pro­vodi projekte ugovorene preko Lokalne akcijske skupine u ribarstvu – FLAG Južni Jadran. Jedan od novijih primjera je i otva­ranje montažne ribarnice u Slanome čime se podiže kvaliteta plasmana proizvoda u ribarstvu i akvakulturi u Dubrovačkom primorju. Time se dosa­dašnji zastarjeli prodajni uvjeti zamje­njuju modernim montažnim objektom u potpunosti opremljenim za inova­tivniji i kvalitetniji način plasmana proizvoda.

Projekt je pripremila Regionalna agencija DUNEA, a financiran je sred­stvima Europskog fonda za pomor­stvo i ribarstvo putem natječaja kojeg je objavio FLAG Južni Jadran. Kroz tehničku pomoć javnopravnim tijelima, Regionalna agencija DUNEA na natječaje FLAG Južni Jadran prija­vila je niz projekata sveukupne vrijed­nosti 6.376.819,28 kuna. Tako su se u Opuzenu, Janjini, Lumbardi, Slanome i Lastovu nabavile i opremile mon­tažne ribarnice, a predstoji i nabavka pet plovila koja će se koristiti za čišće­nje mora i monitoring u Dubrovačkom primorju, Veloj Luci, Stonu i Lastovu. U Stonu će se također nabaviti i spe­cijalizirana mobilna dizalica za vađe­nje plovila iz mora. Sufinancirat će se i lokalne manifestacije za promociju sektora ribarstva i akvakulture diljem Županije kroz 10 ugovorenih proje­kata poput organizacije ribarskih eko-etno, te gastro večeri kako bi se na taj način povezalo s turizmom i lokalnim zajednicama.

Regionalna agencija DUNEAkroz svoj projekt ‘Znanjem do EU fondova’, kojim je osmišljen četverogodišnji plan podrške jačanja kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj, pruža stručnu pomoć javnopravnim tijelima s područja Dubrovačko-nere­tvanske županije. Projekt je ugovoren kroz Operativni program konkuren­tnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 4. kolovoza 2021.

ZNANJEM DO EU FONDOVA Diljem Dubrovačko-neretvanske županije brojni projekti za bolje uvjete u ribarstvu

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Pročitajte još

Otkrijte najbolje slot igre u hrvatskim online kasinima

Dulist

Zanimljive činjenice o automatima za igre

Dulist

Nije šala! Od danas u TuttoBene popust 40 posto na sve!

Dulist