DuList PROMO

ZNANJEM DO EU FONDOVA Diljem Dubrovačko-neretvanske županije brojni projekti za bolje uvjete u ribarstvu

Regionalna agencija DUNEA, u suradnji s javnopravnim tijelima, već pet godina uspješno prijavljuje i pro­vodi projekte ugovorene preko Lokalne akcijske skupine u ribarstvu – FLAG Južni Jadran. Jedan od novijih primjera je i otva­ranje montažne ribarnice u Slanome čime se podiže kvaliteta plasmana proizvoda u ribarstvu i akvakulturi u Dubrovačkom primorju. Time se dosa­dašnji zastarjeli prodajni uvjeti zamje­njuju modernim montažnim objektom u potpunosti opremljenim za inova­tivniji i kvalitetniji način plasmana proizvoda.

Projekt je pripremila Regionalna agencija DUNEA, a financiran je sred­stvima Europskog fonda za pomor­stvo i ribarstvo putem natječaja kojeg je objavio FLAG Južni Jadran. Kroz tehničku pomoć javnopravnim tijelima, Regionalna agencija DUNEA na natječaje FLAG Južni Jadran prija­vila je niz projekata sveukupne vrijed­nosti 6.376.819,28 kuna. Tako su se u Opuzenu, Janjini, Lumbardi, Slanome i Lastovu nabavile i opremile mon­tažne ribarnice, a predstoji i nabavka pet plovila koja će se koristiti za čišće­nje mora i monitoring u Dubrovačkom primorju, Veloj Luci, Stonu i Lastovu. U Stonu će se također nabaviti i spe­cijalizirana mobilna dizalica za vađe­nje plovila iz mora. Sufinancirat će se i lokalne manifestacije za promociju sektora ribarstva i akvakulture diljem Županije kroz 10 ugovorenih proje­kata poput organizacije ribarskih eko-etno, te gastro večeri kako bi se na taj način povezalo s turizmom i lokalnim zajednicama.

Regionalna agencija DUNEAkroz svoj projekt ‘Znanjem do EU fondova’, kojim je osmišljen četverogodišnji plan podrške jačanja kapaciteta za pripremu i provedbu EU projekata te strateško planiranje i regionalni razvoj, pruža stručnu pomoć javnopravnim tijelima s područja Dubrovačko-nere­tvanske županije. Projekt je ugovoren kroz Operativni program konkuren­tnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 4. kolovoza 2021.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA.

Pročitajte još

Luksuzni nautički turizam kao jedan od recepata za budućnost

Dulist

Nakon uspješne sezone mnogi se pitaju: ‘Ima li smisla štedjeti?’

Dulist

CONSULTANTS I TRAMES Modernizacija dionica međunarodne željezničke pruge

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija