Sport

Zlatni Orlando okupio 257 natjecatelja, Jugaši doplivali do prvih medalja!

Zlatni Orlando okupio 257 natjecatelja, Jugaši doplivali do prvih medalja!

Dubrovnik je ovog vikenda domaćin plivačkog natjecanja ‘Zlatni Orlando’. Na bazenu u Gružu natječe se 257 natjecatelja iz sedam zemalja, a među njima su naravno i plivači domaćina, Plivačkog kluba Jug. Natjecanje je ove subote otvorila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, a startalo se s utrkama na 50 prsno za djevojke.
Jugovi plivači već su došli do prvih medalja. Inače, natjecatelji su razvrstani u 3 dobne kategorija: A – seniori, B – juniori i C -mlađi juniori.
U dosadašnjem tijeku natjecanja, Mario Šurković je u kategoriji A doplivao do srebrne medalje na 50 metara prsno. U A kategoriji na 400 slobodno slavila su dva Jugova plivača, Michel Brassard doplivao je do zlata, a Vlaho Nenadić do srebra. Nenadić je pak u C kategoriji osvojio zlato, dok je u B kategoriji na 400 slobodno drugi bio Toni Šarić.
Na 400 mješovito u C kategoriji do bronce je doplivao Jugov Roko Zvone.
U utrci na 100 metara leđno, u B kategoriji, Juraj Barčot doplivao je do srebra, dok među mlađim juniorima broncu osvojio Roko Zvone.
Zvone je broncu osvojio i na 400 mješovito, isto u kategoriji mlađih juniora.

Na 100 metara slobodno u seniorskoj konkurenciji srebrnu medalju osvojio je sjajni Mario Šurković. Među mlađim juniorima u ovoj je disciplini do zlata dolivao pak Vlaho Nenadić.
Na 50 prsno Nenadić je doplivao do bronce među mlađim juniorima.

Drugi dio natjecanja očekuje se sutra.

 

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist