Zanimljivosti

Zlatna medalja Džemu od ljute naranče

Zlatna medalja Džemu od ljute naranče

Džem od dubrovačke ljute naranče je nakon niza medalja osvojenih na Hrvatskom festivalu pekmeza, džema i marmelade u Dubrovniku, dobitnik zlatne medalje i van granica naše zemlje!

Udruga Dubrovačka naranča je u rujnu ove godine poslala u  Republiku Sloveniju  na ocjenjivanje svoj džem od dubrovačke ljute naranče, koji je od strane stručnog ocjenjivačkog suda, Biotehničkog fakulteta u Ljubljani, ocijenjen s 19 od mogućih 20 bodova , te s najvećim brojem bodova dobio zlatnu  medalju.
 
Ova manifestacija, pod nazivom „Marmelada 2013“, održana je 26.10.2013 u Trebnju, Slovenija, a organizatori Festivala s radošću očekuju nastup predstavnika udruge Dubrovačka naranča na Festivalu slijedeće godine zajedno sa zlatnim džemom od dubrovačke ljute naranče.

Džem od dubrovačke ljute naranče je lokalni autohtoni brend kojeg je kroz istoimeni projekt kreirala i razvila udruga DEŠA – Dubrovnik te ga kontinuirano promovira kroz Dubrovačku naranču, udrugu za uzgoj, zaštitu i preradu plodova od ljute naranče.

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist