Kultura

Život Grada koji nestaje

Život Grada koji nestaje

Željeli smo zabilježiti život Grada i njegovih građana, neopterećen svakodnevnom turističkom vrevom – kazao je otvarajući izložbu „Ljudi i Grad“ Marko Asić iz Foto kluba Marin Getaldić.

 
Istaknuo je kako je iz godine u godinu sve očitija depopulacija Grada koju je teško zaustaviti. Međutim fotografije članova FK Marin Getaldić svjedoci su vremena, zaustavljenog u objektivu kojim su prepoznali i pred posjetitelje ove izložbe predstavili građane Dubrovnika u svakodnevnim, životnim situacijama. Fotografije donose poznata lica iz đira Gradom, kadrove očišćene od turističkih i ugostiteljskih šumova, životne, ali i pune sjete.
 
Izložba je otvorena u Festivalskoj palači Dubrovačkih ljetnih igara, prostoru koji je u veljači, izložbom Damila Kalogjere otvorio svoja vrata fotografima. Svoje radove je predstavilo 13 članova foto kluba, čije je fotografije između više od 100 pristiglih odabralo stručno povjerenstvo u sastavu: Slaven Tolj, Maro Mitrović i Lina Njirić.

Izložene radove Marka Asića, Gordane Bajurin, Gorana Bisića, Mirjane Bočina, Igora Brautovića, Stijepa Brbore, Pere Dragojević, Maria Miličevića, Nore Novak, Klaudia Pozniaka, Branke Sekulo, Marina Šperande i Jelene Vlahović možete pogledati do 1. svibnja.
 
 
 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist