Aktualno

Žičarama povezati Gruž i Srđ!?

Žičarama povezati Gruž i Srđ!?

Tijekom izrade izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika, koji je upravo na javnoj raspravi, u razmatranje će se uzeti čak 164 zahtjeva i primjedbi građana.

No, kako je istaknula Zrinka Rudež, predstavnica tvrtke IGH, izrađivača plana, mali je broj zahtjeva koji u sebi sadržavaju određenu viziju razvoja Grada.

Zahtjevi građana, rekla je, donose se uglavnom na pretvaranje njihovih zemljišta u građevinskog, dok je osnovna odlika ovih izmjena GUP-a redefiniranje. tako su se trebale redefinirati poslovne zone Komolac i Šumet, zone Remize, trebalo je redefinirati zbrinjavanje životinja na Žarkovici, kao i urbano pravilo za trenutno nedovoljno legalan status dijela Mokošice.

Također je navela kako je trebalo preispitati mogućnosti smještaja plovila građana u Rijeci dubrovačkoj te nekim drugim lokacijama, a posebno zanimljivo jest preispitivanje mogućnosti povezivanja putničkog terminala u Gružu s platoom Srđa žičarama!

Ovim izmjenama i dopunama GUP-a nisu riješeni veliki prijepori vezano za prometno povezivanje Dubrovnika, kao ni smanjenje prometne izolacije Grada u širem kontekstu.

– Nije došlo do povećanja građevinskog područja, već je izvršeno restrukturiranje namjena površina – rekla je Rudež istaknuvši kako je u zadnjih pet godina došlo do određenih građevinskih aktivnosti, te potreba da se određeni građevinski zahvati pokrenu. 

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist