GradPolitika

Željko Raguž će po nalogu stranke morati napustiti Vlahušića?

vijece vlahusic raguz

-U dolini Neretve ostvarili smo povijesni rezultat na ovim izborima, ja se nadam da je sljedeći zadatak u Dubrovniku i da to svi zajedno trebamo odraditi – rekao je na današnjoj konferenciji HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera predsjednik županijskog HSS-a Stipo Gabrić Jambo.

Naime, HDZ, HSS, HSP AS i HSLS sazvali su konferenciju kako bi izrazili zadovoljstvo izborom Kolinde Grabar Kitarović kao nove predsjednice Republike Hrvatske, no ovakva retorika alfe i omege HSS otvorila je pitanje znači li ovo kako će gradski ogranak HSS-a napustiti aktualnog gradonačelnika Andra Vlahušića i dati potporu HDZ-ovom kandidatu.

Jambo je na ovo pitanje izbjegao izravan odgovor te rekao:

– Ne mogu vam to sada reći, ali HSS je potpisao strateški ugovor s HDZ-om kao partnerom. Odradili smo dosada nekoliko izbora, među ostalim i europarlamentarne izbore. Ovo je drugi sjajni rezultat i imamo svjetsku predsjednicu. Ona je pravi veleposlanik Hrvatske, i smatram da smo dobili najbolju predsjednicu koju Hrvatska može dati. Nismo u ove izbore ušli s figama u džepu. Kad se sve spusti na novi županije ja i gospodin Branko Bačić (predsjednik ŽO HDZ-a DNŽ) ćemo sjesti i sve riješiti. Pravi odgovor ćete dobiti vrlo brzo, možda već i ovaj tjedan – zaključio je Stipo Gabrić Jambo.

Treba napomenuti kako je HSS na županijskoj razini u koaliciji s HDZ-mo, dok je u Dubrovniku HSS-ov predsjednik Željko Raguž zamjenik aktualnom gradonačelniku Andru Vlahušiću, a stranka u koaliciji s HNS-om.
Komentar samog Raguža na ovakve navode Jamba do objave teksta nismo uspjeli dobiti.

Pročitajte još

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pred nama je zanimljiv i ispunjen tjedan

Dulist

Ibrica Jusić, Boris Njavro, Stana Šćepec o veličini, prijateljstvu, suradnji, ljubavi…

Dulist

FRANKOVIĆ IPAK NEĆE BITI JEDINI Viktorija Knežević ulazi u Sabor

Dulist