Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] MATO FRANKOVIĆ Očekujem vrlo radnu 2018.!

[ŽELJE I OSVRTI] MATO FRANKOVIĆ Očekujem vrlo radnu 2018.!

Po čemu će pamtiti 2017. godinu i kakva su očekivanja za 2018. za DuList iznio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković:

-Iznimna je po mnogo čemu bila 2017. godina. Započela je s povjerenicom Vlade, neuobičajeno dugom kampanjom i izborima na kojima smo moj tim i ja od naših sugrađana dobili povjerenje da upravljamo Gradom. Dočekali su nas problemi i razne financijske dubioze kod niza projekata. Očekivali smo to, pa smo već od prvog dana spremno krenuli u njihovo rješavanje. Tako smo u ovom zaista kratkom razdoblju napravili nekoliko iskoraka – riješili smo višegodišnje probleme oko funkcioniranja Zaklade Blaga djela, uspjeli smo s Excelsa nekretninama riješiti pitanje naplate 15 posto prometa žičare, s Društvom prijatelja dubrovačke starine postigli smo za Grad povoljniji omjer prihoda od zidina, osigurali smo da kod obnove Belvederea Orsula ostane javna cesta na kojoj ćemo urediti šetnicu, uspjeli smo zaštititi interese Grada u slučaju terminala u Gružu, kupili smo vilu Čingrija i postali vlasnici ljetnikovca Kaboga, uveli smo red na javnim površinama, uvodimo red po pitanju dolaska kruzera i prometnih gužvi, a reformirali smo i gradsku upravu kako bi kvalitetnije odgovorila na potrebe Grada.

Ukratko, pokazali smo da su nam građani s pravom dali povjerenje. Pokazali smo da timskim radom i uz potporu naših sugrađana možemo vratiti mjeru i sklad u Grad. U narednoj godini želim da se realiziraju ili pokrenu svi projekti koje smo predstavili u proračunu ili ih dogovaramo s državnim tvrtkama. Tu su i projekti čije financiranje očekujemo preko fondova Europske unije – poput ljetnikovca Gozze i Arheološkog muzeja na Pustijerni ili gotovo 600 milijuna kuna vrijednog sustava aglomeracije. Očekujem, dakle, vrlo radnu, ali i uspješnu godinu za Grad – rekao je Franković.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist