Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] BOŽO LASIĆ Napravili smo iskorak i slušali glas naših Konavljana

Po čemu će pamtiti 2018. godinu i kakva su očekivanja za 2019. za DuList iznio je načelnik Općine Konavle Božo Lasić:

-Godina 2018. za Općinu Konavle bila je jedna od boljih u njezinoj povijesti. Moram ovdje istaknuti jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u RH, a to je Razvoj Zračne luke u Čilipima. Također tu je novi ulaz u Cavtat, ali i infrastrukturni radovi na kanalizaciji na Grudi i Moluntu. Svečano smo otvorili novu zgradu Općine, knjižnicu u Cavtatu, krenuli smo u sređivanje nereda koji je vladao u korištenju javnih površina, a napravili smo i jedan iskorak prema našim Konavljanima kako bi svi znali da je Općina tu zbog njih, a ne obrnuto. Slušali smo glas naših ljudi pa smo tako obnovili i uredili brojna dječja igrališta, uredili cestu u Tihoj, cestu Stravča – Duba konavoska, voda je potekla u Banima… Donijeli smo i Program demografskih mjera, a kao jedan od najvećih naših uspjeha moram istaknuti činjenicu da Konavle nemaju problema s iseljavanjem mladih ljudi.

U 2019. godini želimo privući mlade i osigurati jednake uvjete života u Cavtatu i primjerice Vitaljini ili Đurinićima, a željno iščekujemo završetak radova u Zračnoj luci Dubrovnik i konačan početak radova na brzoj cesti od Dubrovnika do aerodroma, naravno uz poštivanje naših primjedbi. Također, jedan od najvećih projekata za koji očekujemo početak rješavanja u ovoj godini je i nova zgrada Osnovne škole Cavtat, na Rajkovom dolu, za što smo stvorili preduvjete donošenjem UPU-a Cavtat sa Zvekovicom. Vjerujem da je pred nama još jedna svijetla godina u kojoj ćemo nastaviti s uspješnim radom, složno se hvatajući svi za ‘isti štap’ – rekao je Božo Lasić.

Pročitajte još

EKONOMSKI STRUČNJAK TONĆI SVILOKOS Očekuje nas skuplji Božić, ali ‘zamrzavanje’ cijena nije konačno rješenje

Maria Prkut

[FOTO/VIDEO] Zavijorila se nova zastava kod Križa na Srđu

Zvonimir Pandža

NEVIO, MADE S BEBICOM I NAŠ DUBO Serpentinama Srđa za Doris Bender

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija