Aktualno

ZBOG NEISPORUČENIH ZRAKOPLOVA Američki avioprijevoznik 2022. neće letjeti za Dubrovnik

american airlines zld 13

American Airlines tijekom ljetne sezone 2022. neće nastaviti letove između Philadelphije i Dubrovnika, potvrdio je za DuList operativni direktor Zračne luke Dubrovnik Ivan Maslać.

Naime, kako javlja Exyuaviation, prijevoznik koji je uspješno održavao rutu tijekom ljeta 2019., trebao se vratiti sljedeće godine s dodatnim letovima i kapacitetom, ali je odustao od tih planova zbog pandemije koronavirusa. Dva američka prijevoznika, Delta i United, otad su započeli sezonske operacije u Dubrovnik, iako je samo potonji potvrdio povratak 2022. Uz Dubrovnik, American neće vraćati sezonske letove ni u Prag i prekinuo je poslovanje u Edinburghu, Shannon i Hong Kongu. S druge strane, uvest će novu uslugu od New Yorka do Dohe u Kataru.

– Boeing i dalje nije u mogućnosti isporučiti 787 koje imamo naručene, uključujući čak trinaest zrakoplova koji bi trebali biti u našoj floti do ove zime. Bez ovih širokotrupnih zrakoplova jednostavno nećemo moći letjeti toliko međunarodno kako smo planirali sljedeće ljeto ili kao što smo to učinili u ljeto 2019. – rekao je Vasu Raja iz American Airlinesa.

Pročitajte još

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

PLENKOVIĆ O FRANKOVIĆU I USTAŠKOM POZDRAVU ‘To nije bilo primjereno, nema nikakve dileme’

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Najava tjednog programa

Dulist