Grad

ZBOG MILIJUNSKIH DUGOVA Deranja traži smanjenje plaća u Libertasu!

Đuro Deranja

U Libertasu ni dalje nema mira. Nakon višegodišnje drame i sukoba sa susjednim općinama, zavrzlama oko osnivanja nove tvrtke koja je prema nekim navodima trebala ‘rasformirati’ Libertas, zatim pravosudnog epiloga koji je smijenio Pera Vićana s mjesta predsjednika NO te tvrtke (barem na papiru), uskoro bi ponovno moglo ekalirati između direktora Đura Deranja i radnika Libertasa.

Naime, prema infromacijama s kojima raspolaže DuList Uprava tog poduzeća intenzivno traži način za smanjivanje plaća na razini cijele tvrtke.
‘Točan je navod da smo prije više tjedana s našim partnerima u svjetlu socijalnog dijaloga održali neformalne razgovore s predstavnicima radnika po pitanju smanjenja plaća’, potvrdio je informacije DuLista Đuro Deranja koji nam pak nije htio otkriti o kojem je iznosu smanjenja bilo riječ.

‘Visina i obuhvat smanjenja plaća ispregovarat će se s predstavnicima radnika, a prve naznake govore da postoji spremnost na dijalog’, ističe direktor JGP Libertas koji ovakvu inicijativu pravda lošim poslovanjem s Općinom Konavle i Mljet.
‘Razlozi zbog kojih će vjerojatno biti nužno smanjiti plaće su problemi u kojima se Društvo našlo od trenutka kada je Općina Konavle otkazala ugovor i prestala plaćati subvenciju i kad se slična situacija s neplaćanjem subvencije odigrala i s Općinom Mljet’, kaže Deranja.
Iz njegovog odgovora ostaje ipak malo nejasno kako su u Libertasu ‘ostali iznenađeni’ odlukama te dvije općine kada su iz Općine Konavle ugovor o subvencijama otkazale još 8. studenog 2013. godine (uz rok od tri mjeseca), a Općina Mljet ne plaća već dvije godine, na što se Deranja požalio – DuListu.

S druge strane, kako doznajemo, radnici su na njegove ‘neformalne’ razgovore odgovorili službeno – i to zahtjevom za povećanje plaće, što nam je u konačnici potvrdio i sam Deranja.


A što se krije iza pokušaja smanjenja plaća pročitajte u tiskanom izdanju DuLista!

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist