Grad

ZBOG GARAŽE GRAD NA MINIMALCU? Vlahušić prijeti bankrotom

ZBOG GARAŽE GRAD NA MINIMALCU? Vlahušić prijeti bankrotom

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić prijeti bankrotom Grada ususret sjednici Gradskog vijeća. Sve zbog javne garaže na Ilijinoj glavici. Pred gradskim će se vijećnicima, naime, ovu subotu naći izvješće o arbitraži za garažu.

– Sutra je u Zagrebu prvi arbitražni postupak, i sve su činjenice poznate. Garaža radi dobro, ukupni dug prema banci, Gradu, Sanitatu i dobavljačima je oko 60 milijuna kuna. Zahtjev PBZ-a i Midia grupe jest taj da Grad plati 262 milijuna kuna. Kada bi se arbitražni zahtjev usvojio u bilo kojem tom odnosu to bi značilo trenutni bankrot grada. Da pojednostavnim – svi u gradskoj upravi spali bi na minimalac, trećina ljudi dobila bi otkaz i u idućih pet godina svi zaposlenici u ustanovama, tete u vrtićima… bili bi na minimalcu.

Drugog načina nema. Gradsko vijeće može izabrati modele, a jedan od njih je izgradnja poslovnog centra čiji će prihod financirati prijedlog za nagodbu, koju ne bi plaćali građani, nego bi se plaćao od prihoda centra. Naš uvjet je svođenje duga prema gradu i gradskim tvrtkama na nulu te izgradnja centra – objasnio je gradonačelnik.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist