Aktualno

ZBOG DOLASKA ZELENSKOG Libertas sutra vozi besplatno na gradskim linijama

autobusi pile libertas

Dubrovnik je zbog održavanja summita potpore Ukrajini i dolaska ukrajinskog predsjednika Volodimira zelenskog pod posebnim sigurnosnim mjerama. Ove srijede, 9. listopada dolazit će do povremenih zastoja u prometu, a na Pločama se zabranjuje parkiranje i zaustavljanje. Građanima je omogućen besplatan javni gradski prijevoz.

Obavijest Grada Dubrovnika prenosimo u cijelosti:
Dana 9. listopada (srijeda), na području Grada Dubrovnika vrijedit će posebna regulacija kako slijedi:

PARKING

Privremene zabrane zaustavljanja i parkiranja od 6:00 do 24:00 sata u ulicama: kralja Petra Krešimira IV, Druge dalmatinske brigade, Frana Supila, lza Grada, Hvarska ulica do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, gornji plato Žičare te garaža u ulici Frana Supila (Hotel Argentina).

Vozila zatačena na navedenim parkiralištima bit će uklonjena po nalogu policijskih službenika od strane pauk službe.

Stanovnicima navedenog područja, korisnicima PPK kartica, omogućeno je besplatno parkiranje u periodu od 8. listopada od 18:00 sati do 10. listopada (četvrtak) u 8:00 sati:

– Garaža Ilijina Glavica

– Donji plato Žičare

– Parking Pile

U periodu od 8. listopada od 18:00 sati do 10. listopada u 8:00 sati na navedenim parkiralištima neće biti moguće parkiranje vozila uz satnu naplatu već isključivo za parkiranje vozila građana korisnika PPK kartica.

10. listopada od 8:00 sati naplata parkiranja na navedenim parkiralištima će se vršiti prema redovnom cjeniku.

Banner 300x250 DU 1

JAVNI GRADSKI PRIJEVOZ

Dana 9. listopada od 6:00 do 23:00 sata za sve građane i posjetitelje omogućen je besplatan javni gradski prijevoz na svim gradskim linijama.

Autobusne linije 5 i 8 prometovat će prema standardnom redu vožnje te nepromijenjenom trasom kretanja.

Sve linije koje voze sukladno Prigradskom voznom redu – ISTOK bit će preusmjerene preko Ilijine Glavice na magistralu, odnosno neće prometovati ulicama Zagrebačka, Petra Krešimira IV, Druge Dalmatinske brigade.

Moguća su odstupanja u vremenima polazaka/dolazaka na svim autobusnim linijama zbog povremenog zastoja i zaustavljanja prometa.

KOMUNALNI OTPAD

Dana 9. listopada od 6:00 sati do 10. listopada u 8:00 sati bit će uklonjeni svi spremnici za komunalni i drugi otpad, male kante i velikih prijenosni kontejneri te u navedenom periodu neće biti moguće odlaganje otpada na javnim odlagalištima u ulicama:

od petlje lijina Glavica, Ulica Petra Bakića, Vladimira Nazora, Zagrebačka ulica, Petra Krešimira IV, Druge Dalmatinske brigade, Frana Supila i plato vrata od Ploča.

Svi spremnici bit će vraćeni na predviđena javna odlagališta 10. listopada do 8:00 sati.

Pročitajte još

Za Katin korak: Katarina iz Lumbarde treba našu pomoć kako bi samostalno hodala

Dulist

Osim summita visokog rizika i zabrana prometovanja u Gradu, sutra nam pristiže i kruzer s preko dvije tisuće putnika

Dulist

SUTRA U EXCELSIORU Vučić će u zadnji tren odlučiti stiže li u Dubrovnik!

Dulist