Aktualno

Zbog ćirilice Vladi pada podrška birača

linic vlada

Prema rezultatima najnovijeg istraživanja CRO Demoskop, premijer Milanović i njegova vlada gubi podršku birača.

Naime, aktualna vlada uživa potporu 37,3 posto hrvatskih građana, što je pad od tri posto u samo mjesec dana jer je početkom kolovoza potpora bila 40,2 posto. Vladinu politiku sada ne podržava 45,5 posto građana, što je porast od gotovo dva posto jer ih je prije mjesec dana podupiralo 43,3 posto građana.
 
Ovaj je mjesec Vlada dobila 2,39 prema prošlomjesečnoj 2,46. Predsjednik republike je ocjenjen s 3,79, dok je najslabiju ocjenu rada dobio Hrvatski sabor (2,30).
 
Stranka SDP i dalje uživa najveću potporu građana, ali i pad od 0,1 posto, dok je HDZ s 22 posto (0,2 posto više) na drugome mjestu i bilježi stalan porast još od izbora za Europski parlament. Izborni prag na nacionalnoj razini prelaze Hrvatski laburisti sa 6,9 posto. 

Najpozitivniji političar idalje je predsjednik Ivo Josipović, a slijede ga ministar financija Slavko Linić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te premijer Zoran Milanović. Najnegativniji političar je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, a slijedi ga premijer Zoran Milanović, kojem nepopularnost ubrzano raste, te zasebna kategorija 'svi političari'.
 
Što se tiče tema koje su uzele pozornost javnosti, na prvom mjestu je uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru. Na drugom mjestu je gospodarska kriza, na trećem fiskalizacija na tržnicama, a na četvrtom tzv. Lex Perković. Zanimljivo je i da je tek 0,9 posto pozornost javnosti izazvala tema povezivanja juga Hrvatske.

Pročitajte još

Udruga Hrvatski domobran obilježila 79. godišnjicu Križnog puta i Bleiburga

Dulist

I TEREZA SE OPROSTILA Vječni moj Luko, nađi mir ‘tamo gore’ sa svojom neprežaljenom Anamarijom

Dulist

U petak komemoracija za barda hrvatske književnosti Luka Paljetka

Dulist