Sport

Završeno Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, ovo su pobjednici drugog dana!

Završeno Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu, ovo su pobjednici drugog dana!

Završeno je Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, zračnim oružjem, zračna puška i pištolj 10 metara, koje se ovog vikenda održalo u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Riječ je bila o prvom visoko rangiranom natjecanju u streljaštvu koje će se od osnutka Republike Hrvatske održati u Dubrovniku, a na kojem su sudjelovali olimpijci i reprezentativci te osvajači olimpijskih medalja. Sudjelovalo je više od 150 natjecatelja te oko 60 klubova.

Prvog dana natjecanja zlatne medalje u prvenstvu zračnom puškom 10 metara osvojili su Tanja Perec i Borna Petanjek. Drugog dana prvenstva u kategoriji zračni pištolj 10 m najbolji rezultat ostvario je Željko Posavec, dok je kod žena najbolja bila Vlatka Pervan.

Domaćini i organizatori prvenstva, Streljačko društvo Dragovoljac iz Mokošice, ističu kako su zadovoljni. Nadaju se da će moći ponovno dobiti priliku za organizaciju ovakvog sportskog događaja.

-Zahvaljujem svakome tko je pomogao u organizaciji – rekla nam je predsjednica kluba Žana Bonačić.

Prvenstvo Hrvatske bilo je ujedno i peto, posljednje kolo 1. Walther hrvatske lige. Nakon pet odigranih kola i s pedeset bodova, prvo mjesto u ukupnom poretku (zračni pištolj 10 m – muški) zauzeo je Dalmacijacement iz Solina. Ista ekipa, zauzela je prvo mjesto u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategoriji zračna puška 10 m.

 

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist