Aktualno

ZAVRŠENO KRITIČNO RAZDOBLJE Staza u Zračnoj luci puštena u promet, nema više ograničenja

ZAVRŠENO KRITIČNO RAZDOBLJE Staza u Zračnoj luci puštena u promet, nema više ograničenja

Od ponedjeljka u 6 sati uzletno-sletna staza u Zračnoj luci Dubrovnik puštena je u promet u dužini od 2099 metara za slijetanje i polijetanje. Svi najavljeni i planirani letovi prema zimskom redu letenja su u mogućnosti prometovati prema i iz Zračne luke Dubrovnik bez ograničenja.

Faza II. izvedenih radova na uzletno-sletnoj stazi okončana je 9. prosinca 2018. u skladu s ranije objavljenim dinamičkim planom izvođenja radova, prema čemu su ispoštovani rokovi.

– Osim toga, izvještavamo javnost da je Zračna luka Dubrovnik implementirala proceduru za preciznu prostornu navigaciju (RNAV) koja omogućuje precizno slijetanje zrakoplova iz oba smjera uzletno-sletno staze i danju i noću. Procedura se temelji na primjeni globalnog navigacijskog satelitskog sustava (GNSS-Global Navigation Satelite System) te zahtijeva adekvatnu tehnološku opremljenost zrakoplova za primjenu ove procedure – ističu iz ZLD.

Završetkom radova Faze I. i Faze II. završeno je kritično razdoblje rekonstrukcije uzletno-sletne staze pa se za buduće razdoblje očekuje da će se najavljeni promet odvijati bez poteškoća. Radovi Faze III. se nastavljaju i očekuje se da će biti završeni polovicom ožujka 2019. kada će u potpunosti rekonstruirana uzletno-sletna staza biti u uporabi u punoj dužini.

 

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist