Grad

ZAVOD OBJAVIO PRVE REZULTATE ISPITIVANJA More je za kupanje!

ZAVOD OBJAVIO PRVE REZULTATE ISPITIVANJA More je za kupanje!

Prvi rezultati ispitivanja kakvoće mora pokazuju kako more udovoljava uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje, izvijestio je Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
Prva ispitivanja započela su 23. svibnja prema kalendaru ispitivanja Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Ispitivanja se provode na 116 točaka u županiji u četrnaestodnevnim intervalima prema Uredbi o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08).

-Tijekom jučerašnjeg dana (30.05.) uzorkovani su uzorci mora na plažama Šulić, Danče, Hotel Bellevue, Hotel Palace, Hotel Neptun i Hotel Dubrovnik President u vremenu od 9:50 do 10:50 h. Analiza je u tijeku, a prvi rezultati ispitivanja udovoljavaju uvjetima Uredbe. Obzirom da trenutno postoji problem odvodnje otpadnih voda na lokaciji Mala Petka uzorkovanja i analize kakvoće mora na spomenutim lokacijama nastavit će se svaki dan, a o eventualnim prekoračenjima graničnih vrijednosti obavjestit će se javnost od strane nadležnog županijskog Upravnog odjela – navode iz Zavoda za javno zdravstvo.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist