Grad

ZAVARAVANJE Kako su se Vlahušićevi poslušnici sakrili iza ‘zabrinutih građana’

ZAVARAVANJE Kako su se Vlahušićevi poslušnici sakrili iza 'zabrinutih građana'

Predizborni folklor je u punom jeku, a nakon što je gradonačelniku Andru Vlahušiću na sjednici u petak srušen proračun, otvorena je predizborna vatra iz svih oružja.

Pojedini mediji su tako prenijeli informacije o Facebook grupi koja ”broji na stotine poklonika” (u trenutku pisanja teksta 337), naziva ”Podržavam dubrovački proračun 2015.”.
Takav politički folklor ne bi bio ništa čudan da se nije prolomila informacija kako su tu grupu osnovali ”zabrinuti građani”, koji su eto očito u golemom strahu od toga što će se sada dogoditi. U interesu javnosti DuList je jutros kontaktirao administratore te stranice kako bi pokušali doznati tko su ti ”obični građani” koji su toliko zabrinuti i i što ih točno muči. Konverzaciju s ‘njima’ prenosimo u integralnom obliku, a na vama je da prosudite o čemu je ovdje riječ.

Grupu možete naći OVDJE

DuList:
Poštovani,
Molim vas da mi rečete tko je osnivač/i te administrator/i ove facebook stranice?
S poštovanjem
Nikša Miletić, novinar, DuList

DuProračun
Poštovani Nikša, možemo vam samo reći da je facebook grupa pokrenuta od strane grupe garađana zabrinutih zbog sramotnog i otvoreno neodgovornog ponašanja dijela gradskih vijećnika na sjednici održanoj u petak. Sudeći prema broju lajkova koji iz sata u sat rastu njihovu zabrinutost dijeli brojni sugrađani. Hvala na interesu i nadamo se i na podršku vašeg lista u prenošenju naših poruka.

DuList
Poštovani,
S obzirom na prirodu sadržaja u vašoj grupi držim da bi transparentnost u osnivanju mogla jedino dodati legitimitetu iste ako je zaista riječ o građanima. Ako je s druge strane riječ o političkim opcijama, i to je legitimno, ali onda se treba tako profilirati.
Dakle pod pretpostavkom da se ne dopisujem s uredom za OSJ Andra Vlahušića ili mladeži HNS ponavljam pitanje – Možete li mi otkriti tko su građani koji podržavaju Proračun za 2015.?
S poštovanjem
Niksa Miletic

DuProračun
Poštovani Nikša, njih je trenutno 337. Možda možemo računati i na Vaš lajk!? S poštovanjem, DuProračun

DuList
Žao mi je, ali ne možete. Ne podržavam inicijative iza kojih nema transparentne strukture neovisno koje su. Kao novinar koji po struci mora tražiti obje strane moram vam sugerirati da su vaše objave poprilično napadačke ka vijećnicima s kojima se ne slažete (naročito onaj selektivni poster o EPK) i na osobnoj razini. Također želim vam skrenuti pažnju na to da ste mi sakrivanjem iza imena grupe samo pojačali sumnje kako je riječ o političkoj promidžbi u organizaciji PR službe aktualnog gradonačelnika, ili mladeži njegove stranke, a također držim veoma zanimljivim to što niste negirali moje pretpostavke iz prošle poruke kako je upravo o tome riječ.
S poštovanjem i željom u ravnomjernije informiranje javnosti
Nikša Miletić, novinar DuLista

Pročitajte još

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pogledajte što ima u kinima

Dulist