Sport

ZAUSTAVILI JUGAŠE Vaterpolisti Mladosti prvi put osvojili Regionalnu ligu

ZAUSTAVILI JUGAŠE Vaterpolisti Mladosti prvi put osvojili Regionalnu ligu

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti prvi su put osvojli Regionalnu ligu i to pobijedivši ove subote u utakmici Final foura vaterpoliste VK Jug CO.

Utakmica je završila rezultatom 13:12, a Mladost je vodila rezultatom 3:0 već u prvoj četvrtini te je Jugašima bilo u startu teško sustići Zagrepčane. U zadnjoj četvrtini Jugaši su se ipak uspjeli približiti Mladosti na jedan gol razlike, ali više nije bilo vremena.

Za VK Jug CO Hrvoje Benić zabio je pet golova, Loren Fatović tri, Xavi Garcia dva te Luka Lončar i Alex Papanastasiou po jedan gol. U momčadi Mladosti najbolji je bio Lovre Miloš s tri gola, Cosmin Radu i Miloš Ćuk dali su po dva gola te Marino Čagalj, Antonio Petković, Franko Lazić, Matias Biljaka, Luka Bajić i Tin Fabris po jedan gol.

-Mislim da smo odigrali tri fantastične četvrtine. Izvanredna obrana, bez greške. Imali smo vrlo dobrog igrača više i jako dobro igrača manje. Bili smo u manjem padu u drugoj polovici sezone, ali vratili smo se kada je to bilo najpotrebnije. Čestitke ovim momcima i neka im je ovo poticaj za daljnji rad i daljnje uspjehe! Mislim da je ovo veliki dan za Mladost i povratak zagrebačkog vaterpola na staze stare slave – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

-Došao je kraj i našoj seriji trofeja u domaćim natjecanjima. Mladost je sasvim zasluženo pobijedila. Čestitam Madosti, ovo je njihov dan kada samo o njima trebamo pričati, naša igra bila je za zaborav – izjavio je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

ZAGREB – Plivalište uz Savu. Gledatelja 400. Suci: Štampalija (Šibenik) i Putniković (Srbija). Opunomoćenik: Bebić (Split). PETERCI: Mladost -, Jug CO 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 13, Jug CO 11. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Buljubašić (27), Čagalj (28), Macan (29), Biljaka (31). ŽUTI KARTON: trener Kobešćak (17), trener Bajić (21).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 6-11 (54%), Jug CO 5-12 (41%)

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist