Grad

ZATVOREN SKORO DVA MJESECA Grad sanira Liechtensteinov put o trošku vlasnika za 40 tisuća kuna

ZATVOREN SKORO DVA MJESECA Grad sanira Liechtensteinov put o trošku vlasnika za 40 tisuća kuna

Grad Dubrovnik kreće u sanaciju stijenskog pokosa u usjeku na Liechtensteinovom putu o trošku vlasnika tamošnjih privatnih parcela. Sanacija će koštati 40 tisuća kuna, a Grad će nakon sanacije vlasnike zatražiti refundaciju troškova. Naime, Grad Dubrovnik dao je vlasnicima rok od 40 dana za sanaciju, međutim, prošlo je gotovo dva mjeseca otkako je usjek zatvoren za promet pješaka i vozila. Podsjetimo, tamošnji stijenski pokos odronjavao se, posebno za većih kiša, te je predstavljao opasnost po prolaznike. Stoga je Grad Dubrovnik 31. kolovoza donio odluku o zatvaranju.

Što se tiče vlasnika privatnih parcela, kako su DuListu krajem rujna potvrdili iz Gradske uprave, riječ je o dvije fizičke te jednoj pravnoj osobi. Od toga Gradu Dubrovniku za sanaciju su se odazvali samo Jadranski luksuzni hoteli koji su dio lijeve strane usjeka, počevši od parkinga Hotela Bellevue, prekrili sigurnosnom žičanom mrežom.

—Za drugi dio, koji se nalazi u privatnom vlasništvu, još uvijek nije započela sanacija. Stoga je Grad Dubrovnik donio odluku kako će navedeno područje sanirati, a sve kako bi se čim prije omogućio promet Liechtensteinovim putem – istaknuli su iz Grada Dubrovnika.

Podsjetimo, kroz cijeli usjek Grad Dubrovnik je postavio odgovarajuću signalizaciju zabrane prometovanja vozilima i pješacima te je na kolniku dodatno postavio i plastične barijere – ‘New Jerseyje’, a kojima je zapriječen prolaz predmetnom dionicom ceste. Plastični ‘New Jersey’ napunjeni su vodom do pola i postavljeni umjesto betonskih iz razloga kako bi, ukoliko eventualno bude neophodan prolaz vozilima hitnih službi, hitno mogli proći uz njihovo razmicanje. Međutim, unatoč zabrani, kako su istaknuli iz Grada, ‘neodgovorni pojedinci često su ih samovoljno razmicali i zloupotrebljavali su zabranu.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 28. listopada 2020.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist