Aktualno

“Zašto se bogatašima ne poveća porez?”

 
Županijski povjerenik SUH-a Ivan Sršen uputio je apel Vladi i Saboru, koje prenosimo u cijelosti:

-Zašto naši  bogatuni, među kojima ima i mnogo bivših i aktualnih političara, u skladu s načelima solidarnosi i izgradnje europskog socijalnog modela, kao jedne od vrlo značajnih Unijinih tečevina, nisu poput francuski bogataša, ponudili i predložili financijskoj upravi u državi neka njima, bogatašima, poveća poreze sve dok traje gospodarska kriza pa i dalje, dok se u Francuskoj ne konsolidira privredno stanje kako bi se čim prije znatnije poboljšao standard svim državljanima, osobito umirovljenicma i drugim starijim osobama koje su to zaslužile svojim dugogodišnjim prethodnim i minulim radom. To bi bio pravi socijalni rodoljubni znak solidarnosti na djelu.

Međutim i za takav humani, bratski postupak treba morala, ljudi moraju biti čista srca, neokaljani nečasnim psolovima, slobodni i neovisni od ideološki doktrina i predrasuda te nezatrovani mržnjom i interesima beskrupuloznog kapitalizma. Moraju htjeti i moći jedni druge pogledati ravno u oči, te jedni drugim pružiti ruke mira i poruke uzajamnosti, „onda će svi“, kako je rekao naš prošlostoljetni pjesnikm SS. Kranjčević , „moći mirno jesti edensku voćku slatku“.

Ali takvo vrijeme ne dolazi samo od sebe. Za takvo stanje u društvu treba se izboriti, naravno, i glasovanjem na izborima, aktivnim sudjelovanjem na javnim prosvjedima i sličnim aktivnostima- zaključio je Sršen.

Pročitajte još

SUKOB INTERESA Evo zbog čega direktorica Sanitata Klaudija Barčot mora platiti kaznu od 4 tisuće kuna

Dulist

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Dulist

FESTA U OČIMA ŠKOLARACA Primorci, Župljani i Konavljani na panou, pod budnim okom Parca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija