Aktualno

Tri revizorska mišljenja o HE Ombla su negativna

Tri od četiri revizorska mišljenja o utjecaju na okoliš gradnje HE Ombla su negativna, a samo je jedno pozitivno – objavila je jutros na tiskovnoj konferenciji Mirela Holy.

 
Ministrica zaštite okoliša i prirode koja je jučer podnijela ostavku zbog, kako je navela, nepromišljenog maila predsjedniku Uprave HŽ Holdinga Reneu Valčiću, na jutrošnjoj tiskovnoj konferenciji iznijela je ove detalje iz revizije na pitanje novinara. Naime, novinari su postavili pitanje o njenom neslaganju s drugim članovima Vlade, odnosno prvim dopredsjednikom Radimirom Čačićem i kako je njeno protivljenje izgradnji HE Ombla bio kamen spoticanja njihovim dobrim odnosima.
 
– Mi smo danas od Vlade dobili preporuku da mi to pustimo u javnost pa će tijekom dana dobiti što je revizija odlučila po tom pitanju. Bila su ukupno četiri revizorska mišljenja, od koja su tri negativna, a jedno je pozitivno", odgovorila je. Na pitanje, znači li to da se Ombla neće graditi, kazala je kako Ministarstvo nije imalo alate da se zaustavi ovaj projekt, pa će "to biti politička odluka Vlade – prenosi njenu izjavu portal net.hr.
 
Novinari je zanimalo i smatra li da se našla na putu HNS-ovcima koji su inzistirali na projektima poput Omble i elektrane Plomin, no kazala je da neće nagađati.

 

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija