DuList PROMO

Započeo još jedan Zagreb Advent!

Advent Zagreb 2022 J. Duval

Tri puta zaredom najbolji božićni sajam u Europi, Advent Zagreb zapo­čeo je 2. prosinca, a trajat će do 7. siječ­nja 2024. Otvoren je paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana J. Jela­čića nakon čega je uslijedilo otvaranje ostalih adventskih lokacija. Pred nama je cijeli prosinac za uživanje u gastro­nomskom i glazbenom programu. A on je, sudeći prema najavama, vrlo bogat i raznolik. Naime, očekuje nas bogati program koji će donijeti više od 100 koncerata, tematske izložbe u muze­jima i galerijama, kao i predstave u kazalištima.

Posebno se ističu nove dekorativne lokacije na Trgu braće Mažuranić u kojima će posjetitelji moći uživati od 15. prosinca, a od 9. prosinca i na Sva­čićevom trgu, parku Ribnjaku te one već dobro znane na Trgu bana Jela­čića, Trgu Republike Hrvatske, pro­lazu Oktogon i tunelu Grič, a s kojih će posjetitelji ponijeti lijepe uspomene i fotografije.

Lokacije za pravi božićni ugođaj
Na istočnom dijelu Trga bana Jelačića smjestio se Baš Naš Advent u kojem se prethodnih godina uživalo na pla­tou Gradec. Advent na Zrinjevcu je ovoga puta u slatkom izdanju, kao i EUAdvent na Europskom trgu. Fuliranje se vratilo u grad – ove godine svojim zabavnim karakterom i netradicional­nim pristupom srca građana Zagreba i gostiju zavodi mali Advent na Strossmayerovom ­trgu. ‘Fooling around’ u trećoj godini gostovanja na terasi Oleander hotela Esplanade predstavlja Sparkling Edition u kojem će cijeli prosinac moći uživati svi željni dobrog društva i nezaboravnog provoda u oča­ravajućem blagdanskom ozračju. ­

Advent Zagreb 2022 M. Tomas

Obrtnički Advent čarobni je kutak grada u Ilici 49 koji će obrtnici ove godine obogatiti brojnim obiteljskim sadržajima, podsjećajući građane na ljepotu djetinjstva i bezbrižnosti igranja.

Kakav bi Advent bio bez omiljenog Ledenog parka na Tomislavcu koji je devetu godinu za redom nezaobilazna adventska lokacija.

Kultura i glazbena čarolija
Zagrebačka božićna pjesmarica čut će se ove godine u koncertnim dvo­ranama i crkvama, u muzejima i foa­jeima. Glazba će dolaziti s gradskih balkona, ulica i trgova… čeka nas niz glazbenih nastupa i izvođača poput Zagrebačkih solista, kvarteta profe­sionalnih vokalnih umjetnika ‘Vox’, Zagrebačkog komornog orkestra i nje­govih izuzetno talentiranih solista i mnogih drugih. Također, božićno raspoloženje reflektira se i u predsta­vama i izložbama. Etnografski muzej, Muzej prekinutih veza, Muzej čoko­lade i Muzej grada Zagreba osmislili su posebne programe, a za vrijeme vožnji tramvajima ponekad vas može iznena­diti i flash mob.

Advent Zagreb 2022 M. Tomas1

Tko li više uživa u Božiću od onih najmlađih?
Advent je ove godine posebno usmje­ren mališanima. Oni znaju prepoznati radost Božića i cijene njegovu radost i čaroliju. Tako su samo za njih krei­rani posebni programi poput onoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisin­skog. Našim najmlađima svakako će biti zanimljiv najstariji ZOO u ovoj regiji u božićnom izdanju, kao i velika maketa željeznice, poznata kao Backo mini express.

— Osim naše, sad već tradicio­nalne, adventske šetnice koja počinje na Ledenom parku pa se preko Stro­ssmayerovog trga i Zrinjevca nastav­lja sve do Europskog trga, obiđite ove godine nove adventske lokacije. Tako vas na Svačićevom trgu, od 9. prosinca, čeka Veliki, veliki Božić s predimenzi­oniranim ukrasima, Trg Mažuranića bit će mjesto Bala na Mažurancu, od 15. prosinca, a u park Ribnjak, od 16. prosinca, dolazi Ledena bajka za naj­mlađe posjetitelje. Zatim provjerite ponudu u našim hotelima, koji svake godine naprave čarobne adventske zone te se uputite na Gornji grad gdje ćete sigurno uhvatiti neki od advent­skih koncerata koje pripremamo ili, barem, zavirite u muzeje te sudjelujte u zanimljivim radionicama koje su pri­premili – poručuje Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

Advent Zagreb 2022 S. Ceric Kovacevic

Čarolija zagrebačkog adventa moći će se doživjeti i u 10 hrvatskih gradova kroz sjajno božićno drvce poznatog digitalnog umjetnika Alexeya Seve­rina // Inversea uz pomoć aplikacije Equinox XR. Ovo božićno drvce nalazi se ispred Hrvatskog državnog arhiva, a u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Rovinju, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vukovaru i Zadru na njihovim glavnim ulicama i trgovima.

Bogat kulturno – glazbeni program, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb.

Pročitajte još

DENIS AVDIĆ Evo zašto je u Diversa originalni i najbolji Smash burger

Dulist

RESTORAN AMORET Originalna napuljska pizza unutar gradskih zidina

Dulist

NOVA DUBROVAČKA BOTA ŠARE Obiteljska tradicija kroz održivo poslovanje

Dulist