Grad

ZANIMAJU VAS KOTARSKI IZBORI? Pročitajte rokove i upute strankama i građanima

Rokovi za predaju kandidacijskih lista za izbore u 8 gradskih kotareva i 17 mjesnih odbora Grada Dubrovnika počeli su teći 20. ožujka i trajat će sve do 3. travnja u 24 sata.

Naime, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika za dan izbora odredilo je 22. travanj, a Izborno povjerenstvo za provedbu izbora propisalo je upute o redoslijedu izbornih radnji i tijeku rokova. Nakon isteka roka za predaju kandidacijskih lista, nadležno će izborno povjerenstvo u roku od 48 sati objaviti pravovaljane liste. Tada, 5. travnja 2018. godine u 24 sata, započinje izborna promidžba koja će trajati sve do 20. travnja u 24 sata, kada počinje izborna šutnja.

Političke stranke dužne su 12 dana prije održavanja izbora (do 10. travnja u 24 sata) odrediti članove biračkog odbora i dostaviti imena izbornom povjerenstvu koje će u sljedećih 48 sati imenovati članove odbora.

Građani s prebivalištem na području Grada Dubrovnika mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača najkasnije do 11. travnja u 14 sati. Pregled podataka može se obaviti u Odjelu za opću upravu Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, (soba broj 8), na adresi Vukovarska 16 i to u vremenu od 8.30 do 12.30 sati.

Pročitajte još

Korak bliže alternativi za vodoopskrbu povijesne jezgre

Dulist

Ivica Cumeljan podijelio svoja iskustva iz Domovinskog rata sa školarcima Mokošice

Dulist

SVAKOG PONEDJELJKA ŠALJU PAKETE ZA VUKOVAR! Učiteljica Dora Fiorenini i profesor Jozo Serdarević u misiji za potrebite

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija