Grad

PODRŽALE IDEJU Zamjenicama Tepšić i Marević svidio se točkasti sapun iz Zagreba

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i zamjenica župana Žaklina Marević, primile su danas izvršnog direktora Udruge slijepih Zagreb Gorana Denisa Tomaškovića, Nikolu Arbanasa, člana Udruge koji vodi društveno poduzetništvo, te predsjednicu Udruge slijepih Dubrovačko – neretvanske županije Rosu Matić sa suradnicom.

Razlog za to bio je mozaik sapun, suvenir sapun Grada Zagreba i personalizirani sapun za tvrtke i gradove, kojeg su na tržište ponudili u 2017. godini, te su za potrebe proizvodnje i distribucije osnovali društveno poduzeće u vlasništvu Udruge slijepih, u kojem trenutno radi troje osoba s invaliditetom.

U uvodnom dijelu sastanka gospodin Tomašković kao voditelj projekta prezentirao je ukratko samu ideju nastanka društveno socijalnog poduzetništva Udruge slijepih Zagreb. Projekt je pokrenut 2016. godine s ciljem zapošljavanja nezaposlenih slijepih i visoko slabovidnih osoba na proizvodnji poklon i suvenir sapuna.

Nikola Arbanas je predstavio personalizirani suvenir sapun Grada Dubrovnika s natpisom na Brailleovom pismu na samom sapunu i vizualima Dubrovnika na kutiji, te inicijativu prema kojoj bi od svakog prodanog sapuna u Dubrovniku određeni prihod išao u korist slijepih i slabovidnih osoba u Dubrovniku.

Cilj ovog društveno-socijalnog poduzetništva je održivo poduzeće koje će proizvod plasirati na slobodno tržište te ostvarena sredstva vratiti u proizvodnju, zapošljavanje i rehabilitaciju slijepih i slabovidnih osoba.

Zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i zamjenica župana Žaklina Marević su iskazale zadovoljstvo predstavljenim te su podržale inicijativu i najavile daljnju podršku i suradnju po ovom projektu.

Pročitajte još

Donacijom Sebastiana Ćwika, vlasnika ‘Titove vile’, oprema se gruški dom umirovljenika

Dulist

BOLJE NEGO 2019. Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala privuklo preko 2.500 gostiju

Dulist

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija