Aktualno

Zahvalnica Stožeru za zaštitu i spašavanje DNŽ

zahvalnica duzs

Zamjenik župana Frano Skokandić primio je u ime Stožera zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije zahvalnicu za potporu i suradnju te promicanje sustava zaštite i spašavanja u 2012. godini.

Naime, sedma svečana dodjela priznanja za "Naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske” za 2012. godinu održana je u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu.

Ovogodišnji dobitnici su tri mlade osobe koje su svoj život ugrozile spašavajući tuđe – Dean Grublješić iz Rijeke, koji je nagrađen za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju u akciji spašavanja muškarca iz zapaljenog automobila na autocesti kod čvora Oštrovica, Kruno Kovačević iz Buševca kraj Velike Gorice, koji je nagrađen za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju u akciji spašavanja peteročlane obitelji Kos iz goruće kuće te Katarina Prungl iz Splita, koja je nagrađena za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju u akciji spašavanja muškarca iz automobila koji je sletio s Gata sv. Petra u hladno more'.

Ovom prigodom, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić uručio je i zahvalnice za potporu i suradnju te promicanje sustava zaštite i spašavanja u 2012. godini, a dobili su ih Stožer zaštite i spašavanja Ličko-senjske županije, Stožer zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatski zavod za hitnu medicine, Stožer zaštite i spašavanja grada Crikvenice, Protupožarna eskadrila 93. zračne baze, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Vatrogasna postrojba Kutina te gospodin Marinko Metličić iz Hrvatskog Crvenog križa.

Pročitajte još

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 250 trkača sudjelovalo u utrci u Orašcu

Dulist

[FOTO] PREDSTAVLJEN ROMAN ‘BLANK’ Životna ispovijest glumca Feđe Štukana

Dulist

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist