Sport

ZADRŽALA POZICIJU Konjuh 22. na svijetu, u Cincinnatiju protiv Cibulkove

ZADRŽALA POZICIJU Konjuh 22. na svijetu, u Cincinnatiju protiv Cibulkove

Ana Konjuh zadržala je 22. mjesto na WTA ljestvici najboljih tenisačica svijeta, objavljenoj u ponedjeljak.

Podsjetimo, Dubrovkinja je na Rogers Cupu u Torontu predala meč 1. kola, ali je imala sreće da ni druge igračice oko 20. mjesta nisu bile pretjerano uspješne. Jedina značajna promjena dogodila se u Top 10, gdje su pobjednica i finalistica Toronta Ukrajinka Svitolina te Dankinja Caroline Wozniacki preskočile Španjolku Garbine Muguruzu te zauzele 4. i 5. mjesto.

Konjuh je i dalje najbolje plasirana Hrvatica. Mirjana Lučić-Baroni je ostala na 31. mjestu, Donna Vekić napredovala je za jedno mjesto i sad je 50., a Petra Martić pala za jedno mjesto te je sad 87. na svijetu.

Pred 19-godišnjom Dubrovkinjom je novi američki izazov, nastup na 2,83 milijuna dolara vrijednom WTA turniru iz Premier 5 serije Western & Southern Open u Cincinnatiju. Protivnica će joj u 1. kolu biti 11. igračica svijeta te 11. nositeljica turnira, Slovakinja Dominika Cibulkova.

Inače, Konjuh ove godine već ima pobjedu protiv 28-godišnje Slovakinje i to u 3. kolu Wimbledona. Ipak, ukupni omjer njihovih srazova je 1:1, budući da ju je Cibulkova svladala u 2. kolu lanjskog Roland Garrosa.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist