Aktualno

ZAČEPLJENJE MASNOĆOM Očišćeni kanali u ulicama Između Polača i Miha Pracata

Vodovod Dubrovnik nastavio je s interventnim održavanjem kritičnih točaka sustava odvodnje u povijesnoj jezgri. Ovog puta na redu su bile ulice Između Polača i Miha Pracata, gdje su djelatnici Vodovoda detektirali začepljenje kanala masnoćom i raznim drugim materijalima.

-Pregledavamo ulicu po ulicu kako bi reagirali na vrijeme i spriječili probleme u odvodnji unutar zidina. Sada smo već pri kraju tog procesa i ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti očekujemo završiti s ovom fazom interventnih radova kroz otprilike tjedan dana – rekao je član Uprave Vodovoda Dubrovnik Vicko Begović koji je dodao kako je cilj osigurati neometani rad sustava odvodnje kroz ovu sezonu.

Zbog specifičnosti lokacije, tj. radova usred povijesne jezgre, radovi se odvijaju ručno uz korištenje vodenog mlaza kako bi se razbilo nakupljenu masnoću i oslobodilo kanal.

-Cilj nam je očistiti što je veću količinu nakupina moguće kako bi spriječili daljnje nakupljanje tih naslaga, ali zbog starosti i oštećenja dijelova sustava nekada nije moguće očistiti cijeli kanal. U takvim slučajevima trudimo se poboljšati protok u najvećoj mogućoj mjeri i stalno nadziremo te točke. Nažalost, u takvim slučajevima jedino moguće rješenje je rekonstrukcija tog dijela mreže. Ali to je dugotrajan proces kojeg Vodovod već provodi iz godine u godinu nakon sezone – rekao je Begović te podsjetio kako se ovi radovi izvode u ranim jutarnjim satima kako bi u što je manjoj mjeri moguće ometali građane, poduzetnike i posjetitelje.

Pročitajte još

[FOTO] MISA U PRIDVORJU Vjernici uveličali proslavu blagdana svetog Antuna

Dulist

EURO 2021. Cebalo: Pojačan je nadzor kafića. Kontrolu uz redare vrši policija i državni inspektorat

Dulist

Iz DHMZ-a upozorili na grmljavinsko nevrijeme

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija