Aktualno

Za stipendiranje 700 tisuća kuna godišnje

Za stipendiranje 700 tisuća kuna godišnje

Grad Dubrovnik godišnje izdvaja milijun i 700 tisuća kuna za stipendije i potpore učenicima i studentima.

Upravo su ovog četvrtka učenike i studente stipendiste te njihove roditelje primili gradonačelnik Andro Vlahušić, zamjenica mu Tatjana Šimac Bonačić te Olga Muratti, predsjednica Gradskog vijeća. Prema riječima Vlahušića, cilj je omogućiti svakom svom djetetu obrazovanje do krajnjih granica njegove mogućnosti, bez obzira na financijsko stanje obitelji.

Stipendije su, dodao je, dio mozaika ulaganja u mlade ljude i obrazovanje za koje vjeruje da će se Gradu višestruko vratiti. Nove ugovore o stipendiranju dobila su 63 učenika i studenta, a u prijateljskom gradu Vukovaru Grad Dubrovnik stipendira pet studenata. Dio je to Obrazovne vertikale u kojoj se još i za projekte kreditiranja studenata izdvaja 900,000 kuna godišnje.

Tatjana Šimac Bonačić rekla je kako joj je bila čast voditi povjerenstvo za dodjelu stipendija i svim stipendistima poželjela uspjeh u njihovu obrazovanju, a predsjednica Muratti istaknula je važnost pomoći koju lokalna zajednica pruža svojim mladim sugrađanima u ostvarenju njihovih želja.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist