Aktualno

Za palijativnu skrb 10,5 milijuna kuna

Za palijativnu skrb 10,5 milijuna kuna

Sporazum o suradnji na realizaciji projekta uređenja Odjela za palijativnu skrb i produženo liječenje Opće bolnice Dubrovnik vrijedan10,5 milijuna kuna potpisan je danas u zgradi Županije.

Sporazum su potpisali župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Dubrovnika AndroVlahušić, biskup dubrovački Mate Uzinić, upravitelj Zaklade „Blaga djela“ Nikola Obuljen i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Branko Bazdan.
 
Riječ je o projektu kojom će se na 4. katu objekta „D“ Opće bolnice Dubrovnik na 1700 metara četvornih dobiti 60 postelja od čega će za 30 postelja troškove pokrivati Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, a troškove drugih 30 postelja OB Dubrovnik.
 
Župan Dobroslavić iskazao je zadovoljstvo dogovorom oko ovog značajnog projekta kojim će Dubrovnik i OB Dubrovnik biti jedna od prvih bolnica u Hrvatskoj koja ima poseban i ovako kvalitetno uređen Odjel za palijativnu skrb.
 
Gradonačelnik Vlahušić kazao je kako će se realizacijom ovog projekta olakšati i poslovanje domova za starije i nemoćne koji su do sada obavljali poslove vezane uz palijativnu skrb, a biskup Uzinić je rekao kako bi radije da bolesnici posljednju fazu života  provode u obiteljima te dodao kako razumije „da danas ljudi nemaju ni stručnosti ni vremena za brigu o ovakvim bolesnicima“.
 
Upravitelj Obuljen rekao je kako je Zaklada od početka djelovanja razmišljala o ovom projektu te je izrazio zadovoljstvo što je on konačno osmišljen i pokrenut.
 
Ravnatelj OB Dubrovnik Bazdan ustvrdio je kako su tijekom dogovora oko potpisivanja ugovora provedeni natječaji za 7,5 milijuna vrijedne građevinske radove na odjelu, pa će radovi započeti u narednih nekoliko dana. Predviđeni rok trajanja radova je šest mjeseci tijekom kojih će se provesti i postupci za nabavu opreme za Odjel.
 
-Ovo je značajan korak u razvoju dubrovačke bolnice. Sretan sam jer smo svi, obzirom na različite poglede, pokazali ozbiljnost i postigli ovakav sporazum- zaključio je Bazdan.
 
Inače, Zaklada „Blaga djela“ za projekt uređenja Odjela za palijativnu skrb će izdvojiti 4 milijuna kuna, Opća bolnica Dubrovnik 2,2 milijuna kuna, Županija i Grad Dubrovnik  po oko dva milijuna kuna te Biskupija dubrovačka 400 tisuća kuna.

Pročitajte još

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?