DuList IN

Za nastup Cetinskog na Stradunu gotovo pola milijuna kuna!

Doček Nove 2015. godine na Stradunu Toni Cetinski

Ove godine na Zimskom festivalu na Stradunu će nas zabavljati čak devet glazbenih izvođača.

Ukupan iznos koji će Grad Dubrovnik izdvojiti za sve njih je vrtoglavih 1,2 milijuna kuna. Podsjetimo, Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Dubrovačke ljetne igre objavili su već početkom ljeta glazbeni program petog Dubrovačkog zimskog festivala i program dočeka Nove godine, ostavivši u fokusu velike koncerte na Stradunu, gdje će tijekom prosinca nastupiti poznata imena domaće i inozemne scene.

Bogat glazbeni program
Dubrovački zimski festival počet će 1. prosinca, kada će nastupiti jedan od trenutno najpopularnijih hrvatskih izvođača – Petar Grašo. Uslijedit će raznoliki veliki koncerti na najljepšoj pozornici, a dubrovačku će publiku na otvorenom zabavljati i Prljavo kazalište, Soul fingers, Detour, Hladno pivo, Željko Bebek, Gipsy Kings, Opća opasnost te za sam doček Nove godine izvrsni Tony Cetinski i Nina Badrić. Osim glavnog glazbenog programa na velikoj pozornici na Stradunu, kolendavanje i klapska pjesma uveseljavat će i ove zime Dubrovčane vikendima, u điru od Brsalja do Gundulićeve poljane, gdje će također biti organiziran živi glazbeni program uz gastronomsku ponudu na kućicama.

A koliko to sve košta?
Najveći honorar na ovogodišnjem festivalu pripao je Tonyu Cetinskom koji će za svoj nastup dobiti 412.500,00 kuna. Odmah iza njega slijede The Gipsy Kings s 300.000,00 kuna, potom Nina Badrić s 187.500,00 kuna, te Prljavo kazalište s 105.000,00 kuna. Od preostalih izvođača najviše će dobiti Željko Bebek s 65.000,00 kuna, iza kojeg su Hladno Pivo s honorarom od 45.000,00 kuna, Opća opasnost s 35.000,00 kuna, Soul Fingersi s 31.650,00 kuna i grupa Detour s 18.000,00 kuna. Svi honorari izraženi su u neto vrijednostima, odnosno bez PDV-a.

Više i od ‘Sevke’
Zanimljivo je da je honorar Tonya cetinskog vrtoglavih 55 tisuća eura, što ga plasira na drugo mjesto liste najskupljih novogodišnjih izvođača na Stradunu. Naime, nešto skuplji je bio Dino Merlin koji je navodno za svoj honorar dobio vrtoglavih 64 tisuće eura, dok je Severina prema navodima za svoj angažman dobila nešto manje, odnosno 50 tisuća eura. Mogu se povući razne zanimljive paralele vezano za cijene ovogodišnjih izvođača. Naime Nina Badrić će dobiti skoro upola manje od svog kolege Tonya, a čak i svijetski poznati The Gipsy Kings će dobiti nešto više od 40 tisuća eura.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist