Aktualno

‘ZA MENE JE TO UVREDLJIVO’ Nadbiskup Uzinić reagirao na najavu koncerta s njegovom slikom

'ZA MENE JE TO UVREDLJIVO' Nadbiskup Uzinić reagirao na najavu koncerta s njegovom slikom
Nadbiskup Riječke nadbiskupije Mate Uzinić obratio se javnosti zbog flyera na kojem se nalazi njegov lik, a kojim se promovira koncerta black death metal bendova. Uzinić je među ostalim istaknuo kako je za njega to veoma uvredljivo.
Dragi prijatelji,
dobio sam više poruka kojima sam upozoren na donju sliku. Ono što se tim sugerira poprilično je jasno. I za mene veoma uvredljivo. Ipak, puno zanimljivija od toga, a za mene i bolnija, je interpretacija koju mi je poslao jedan, kako se predstavlja, moj nekadašnji veliki  ‘prijatelj’: ‘Nu, Matu koriste kao zaštitni znak, background flyer ikonu alternativnog kluba Močvara u Zagrebu, u promociji koncerta black death metal bendova koji će se održati 21. srpnja. O tempora, o mores. Mislim da mu se pokojna mater i otac okreću u grobu. Za njega se treba puno Bogu moliti…’
Naravno, na molitvi zahvaljujem. Iako nisam siguran da bili bilo dobro da se dogodi to za što ‘prijatelj’ moli. Zato bih molio ‘prijatelja’ ako je moguće da se njegova molitva zaustavi na onome ‘Oče naš … budi volja tvoja’.
Dakako, opraštam i njemu i njima. Iako, priznajem da mi je u ‘prijateljevom” slučaju ostala bol i tuga jer mi se za učinjeno dobro uzvraća zlom, odnosno jer ‘prijatelj moj … koji blagovaše kruh moj, petu na me podiže’ (Ps 41, 10). Ali Bogu hvala! Nisam ni prvi ni posljednji kojemu se to dogodilo. Ono ‘u koga se uzdah’ sam ispustio. Ipak, nisam nikad bio toliko naivan.
Za kraj mi se nameće jedno pitanje. Što bi bilo bi li se da se, ne daj Bože, na slici našao neki drugi biskup? Ili neki drugi poznati čovjek iz Crkve? Da je to možda bio on? Ili sam Isus Krist? Ah da. Zapravo se Isus već nalazi na toj slici, u križu okrenutom naopako. On je također onaj za kojega su govorili da po Beelzebulu, poglavici đavolskom izgoni đavle (usp. Mt 12, 24). Ipak sam u dobrom društvu.
S blagoslovom uz pozdrav,
Mate
'ZA MENE JE TO UVREDLJIVO' Nadbiskup Uzinić reagirao na najavu koncerta s njegovom slikom

Pročitajte još

[VIDEO] Suludo pretjecanje preko pune crte na Pelješcu

Dulist

Pritvoren 60-godišnjak koji je prijetio Frankoviću jer je za doček pjevao Čolić

Dulist

HDZ-OV SKUP Bačić: ‘Prije će presušiti more ispred stare gradske luke u Dubrovniku, nego što će HDZ izgubiti Dalmaciju’

Dulist