Aktualno

Za dilanje i do 15 godina

Za dilanje i do 15 godina

Spojenom raspravom i izmjenama Kaznenog zakona nastavit će se zasjedanje Sabora, prema zakonskim tekstovima Vlade i Hrvatskih laburista, a vezano za izmjene zakona o posjedovanje droga, seksualno zlostavljanje i davanje mita.

Prema prijedlogu Vlade, posjedovanje droge više se ne bi trebalo biti kazneno djelo, već prekršaj i to od 1. siječnja 2013. Godine, a kazneni progon usmjerit će se prema sankcioniranju onih koji drogu proizvode i puštaju u promet.
Kazne za dilanje droge oko škola povisit će se na čak 15 godina zatvora, a posjedovanje droga za vlastite potrebe kažnjavalo bi se prekršajno i to od pet do dvadeset tisuća  kuna, a moći će se izreći i mjera obveznog liječenja. Nije propisana količina droge koja će se smatrati drogom za vlastitu uporabu.

Kaznena djela vezana uz seksualno iskorištavanje djece ubuduće će morati prijavljivati i članovi obitelji počinitelja, a zastarni rokovi za takva djela, umjesto od počinjenja, teći će od punoljetnosti žrtve, piše index.hr.

Proširuje se definicija kaznenog djela davanja mita, u koje ulaze i djela u kojima korist ostvari treća osoba.
 Laburisti svojim zakonskim prijedlogom predviđaju kaznenu odgovornost za poslodavca koji u zakonom propisanom roku radniku ne dostavi obračun iznosa neisplaćene cijele ili dijela plaće, naknade plaće ili otpremnine koji je bio dužan isplatiti.

Pročitajte još

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Dulist

NA TRAGU GRADONAČELNIKOVIH OPTUŽBI Milijunski penali Zračnoj luci! Je li bilo i pljačke?